Reklam
Reklam

Sanat köylere taşınıyor: Bu tiyatro “Mekansız”

sanat koylere tasiniyor bu tiyatro mekansiz AEJyaIyj jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de başlatılan Mekansız Tiyatro projesi ile köy okullarına tiyatro ulaştırılıyor. Projenin ilk durağı Aydınpınar köyünce yüzlerce öğrenci okul bahçesinde tiyatro izleyerek keyifli anlar yaşadı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Mekansız Tiyatro projesi Düzce’de başladı. Düzceli sanatçı Nurullah Çelebi’nin önderliğinde yürütülecek olan proje ile 10 köy okuluna taşınabilir tiyatro aracı ulaştırılacak. Köy okullarının bahçelerinde tiyatro gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Projenin ilk ayağı Aydınpınar köyünde hayata geçirildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği proje kapsamında, okul bahçesinde Mekansız Tiyatro aracıyla çocuklar tiyatro ile buluşturuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen etkinliklerde öğrenciler çeşitli oyunlarla eğlenirken, Düzce Sağlık Müdürlüğü diş taraması, Kızılay ekipleri diş fırçası dağıttı. Ardından Tarım İl Müdürlüğü öğrencilerle çilek fidesi dikti, finalde ise tiyatro gösterisini izleme fırsatı buldu.

Sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Recep İvedik’in Nurullah abisi Partneri Türkiye’nin en iyi Vantriloğu Volkan Yürük ile birlikte sahnelediği gösteri öğrencilerden büyük ilgi gördü.

“Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi”

Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerle birlikte oyunlar oynadıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada birbirinden değerli iki sanatçımız sizlerle birlikte. Sahneden onların performansını izlerken, sizlerle ne kadar iyi iletişim kurduklarını ve ne kadar eğlendiğinizi gördüm. Sizin eğlenceniz ve tebessümleriniz beni de mutlu etti. İki sanatçımıza teşekkür ediyorum. Bir yandan sizi eğlendirirken, bir yandan da düşündürdüler. İnşallah bu etkinliklerin, günlük yaşamınıza pozitif etkileri olacaktır. Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi. Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği de büyük bir çaba göstererek projeyi sundu ve hayata geçirdi. Bizler de Düzce’deki kurumlar olarak bu projeye destek verdik. Köylerimizde yaşayan çocukların tiyatro ile buluşması, büyük bir emekle sağlanıyor. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki geldiler.”

Etkinlikler belirlenen 10 okulda daha yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin