Reklam
Reklam
sanat koylere tasiniyor bu tiyatro mekansiz AEJyaIyj jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Sanat köylere taşınıyor: Bu tiyatro “Mekansız”

Düzce’de başlatılan Mekansız Tiyatro projesi ile köy okullarına tiyatro ulaştırılıyor. Projenin ilk durağı Aydınpınar köyünce yüzlerce öğrenci okul bahçesinde tiyatro izleyerek keyifli anlar yaşadı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Mekansız Tiyatro projesi Düzce’de başladı. Düzceli sanatçı Nurullah Çelebi’nin önderliğinde yürütülecek olan proje ile 10 köy okuluna taşınabilir tiyatro aracı ulaştırılacak. Köy okullarının bahçelerinde tiyatro gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Projenin ilk ayağı Aydınpınar köyünde hayata geçirildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği proje kapsamında, okul bahçesinde Mekansız Tiyatro aracıyla çocuklar tiyatro ile buluşturuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen etkinliklerde öğrenciler çeşitli oyunlarla eğlenirken, Düzce Sağlık Müdürlüğü diş taraması, Kızılay ekipleri diş fırçası dağıttı. Ardından Tarım İl Müdürlüğü öğrencilerle çilek fidesi dikti, finalde ise tiyatro gösterisini izleme fırsatı buldu.

Sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Recep İvedik’in Nurullah abisi Partneri Türkiye’nin en iyi Vantriloğu Volkan Yürük ile birlikte sahnelediği gösteri öğrencilerden büyük ilgi gördü.

“Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi”

Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerle birlikte oyunlar oynadıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada birbirinden değerli iki sanatçımız sizlerle birlikte. Sahneden onların performansını izlerken, sizlerle ne kadar iyi iletişim kurduklarını ve ne kadar eğlendiğinizi gördüm. Sizin eğlenceniz ve tebessümleriniz beni de mutlu etti. İki sanatçımıza teşekkür ediyorum. Bir yandan sizi eğlendirirken, bir yandan da düşündürdüler. İnşallah bu etkinliklerin, günlük yaşamınıza pozitif etkileri olacaktır. Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi. Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği de büyük bir çaba göstererek projeyi sundu ve hayata geçirdi. Bizler de Düzce’deki kurumlar olarak bu projeye destek verdik. Köylerimizde yaşayan çocukların tiyatro ile buluşması, büyük bir emekle sağlanıyor. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki geldiler.”

Etkinlikler belirlenen 10 okulda daha yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fener anadolu lisesinden 19 mayis yuruyusu jxaFG95C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Fener Anadolu Lisesi’nden 19 Mayıs yürüyüşü

Zonguldak Merkez Fener Anadolu Lisesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü liderliğinde yaklaşık 550 öğrenci ve 50 öğretmeni katılımıyla bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüş fener semtinde adeta bayram havası estirdi.

Fener Anadolu Lisesi bando takımının eşliğinde, tüm katılımcıların tek bir yürekten söylediği İstiklal Marşı ile başladı. Milli marşın okunmasının ardından bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen kortej, Fener çevresinde büyük bir ilgiyle karşılandı.

Okul Müdürü başta olmak üzere, 50 öğretmen ve 550’ye yakın öğrencinin tek tip disiplin ve büyük bir gururla katıldığı yürüyüşte, bando takımının performansı göz doldurdu. Çevredeki vatandaşlar ve esnaflar, evlerinin pencerelerinden ve sokaklardan alkışlarla gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Yürüyüş boyunca Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle bando ritimlerine eşlik eden Fener Anadolu Lisesi öğrencileri, 19 Mayıs ruhunu Zonguldak sokaklarına taşıyarak izleyenlere duygusal ve gurur dolu anlar yaşattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin