Reklam
Reklam
sanat koylere tasiniyor bu tiyatro mekansiz AEJyaIyj jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Sanat köylere taşınıyor: Bu tiyatro “Mekansız”

Düzce’de başlatılan Mekansız Tiyatro projesi ile köy okullarına tiyatro ulaştırılıyor. Projenin ilk durağı Aydınpınar köyünce yüzlerce öğrenci okul bahçesinde tiyatro izleyerek keyifli anlar yaşadı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Mekansız Tiyatro projesi Düzce’de başladı. Düzceli sanatçı Nurullah Çelebi’nin önderliğinde yürütülecek olan proje ile 10 köy okuluna taşınabilir tiyatro aracı ulaştırılacak. Köy okullarının bahçelerinde tiyatro gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Projenin ilk ayağı Aydınpınar köyünde hayata geçirildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği proje kapsamında, okul bahçesinde Mekansız Tiyatro aracıyla çocuklar tiyatro ile buluşturuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen etkinliklerde öğrenciler çeşitli oyunlarla eğlenirken, Düzce Sağlık Müdürlüğü diş taraması, Kızılay ekipleri diş fırçası dağıttı. Ardından Tarım İl Müdürlüğü öğrencilerle çilek fidesi dikti, finalde ise tiyatro gösterisini izleme fırsatı buldu.

Sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Recep İvedik’in Nurullah abisi Partneri Türkiye’nin en iyi Vantriloğu Volkan Yürük ile birlikte sahnelediği gösteri öğrencilerden büyük ilgi gördü.

“Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi”

Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerle birlikte oyunlar oynadıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada birbirinden değerli iki sanatçımız sizlerle birlikte. Sahneden onların performansını izlerken, sizlerle ne kadar iyi iletişim kurduklarını ve ne kadar eğlendiğinizi gördüm. Sizin eğlenceniz ve tebessümleriniz beni de mutlu etti. İki sanatçımıza teşekkür ediyorum. Bir yandan sizi eğlendirirken, bir yandan da düşündürdüler. İnşallah bu etkinliklerin, günlük yaşamınıza pozitif etkileri olacaktır. Bu projeye en büyük desteği İçişleri Bakanlığımız verdi. Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği de büyük bir çaba göstererek projeyi sundu ve hayata geçirdi. Bizler de Düzce’deki kurumlar olarak bu projeye destek verdik. Köylerimizde yaşayan çocukların tiyatro ile buluşması, büyük bir emekle sağlanıyor. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki geldiler.”

Etkinlikler belirlenen 10 okulda daha yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sefer yilmaz cok uzuntuluyuz lSTHr9vD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Sefer Yılmaz: “Çok üzüntülüyüz”

Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK’ya 2-0 mağlup olarak Süper Lig’e yükselme hayaline veda ettikleri karşılaşmanın ardından, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Süper Lig hayaline veda eden Bodrum FK’da teknik sorumlu Sefer Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çorum’a finale çıkmak için geldiklerini dile getiren Yılmaz, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik. Ama çok iyi oynadığımız ilk maçta daha farklı skorla gelebilseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi. Bugün burada biraz atmosferden de söz etmek lazım. Maçtan önce başlayan olaylar stadyumda da devam etti. Otobüsümüzün camları kırıldı, her türlü şiddete maruz kaldık. Tabii hakemler de biraz bu olayların etkisinde kaldı, sindiler. Bugün Çorum halkı maça iyi hazırlanmış. Sadece takımla değil, bütün seyircisiyle, şiddet olaylarıyla maça iyi hazırlanmışlar. Maalesef kötü şeyler. Biz sezon başından beri sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Bodrum’a gelen bütün takımlara en güzel misafirperverliğimizi gösterdik ama maalesef bugün burada bunu göremedik. O yüzden de üzgünüz. Yoksa tabii ki Çorum FK iyi bir takım. Belki de finalde galip gelip Süper Lig’e de çıkabilir ama bu şeyler üzücü. Futbol adına bugün maalesef çok olaylar yaşandı. İnşallah bir daha yaşanmaz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin