Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ekim, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAMÜ Ballıca Kampüsü’nde zehirlenme şüphesi: Toplam 82 öğrenci hastanelik oldu

Samsun’da 19 Mayıs ilçesinde bulunan Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Ballıca Kampüsü ile KYK yurdu yemekhanelerinde yedikleri yemekten sonra fenalaşan öğrenci sayısının 82 olduğu ortaya çıktı.
SAMÜ Ballıca Kampüsü’ndeki yemekhane ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 19 Mayıs Yurdu yemekhanelerinde yemek yiyen üniversite öğrencileri bir süre sonra fenalaştı. Yedikleri tavuk, etli kuru fasulye, pilav ve garnitürden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetleri ortaya çıkan öğrencilerin bazıları kendi imkanları bazıları da ambulanslar ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Zehirlenme şüphesiyle müdahale edilen öğrencilerden 47’sinin KYK’da, 35’inin SAMÜ yemekhanesinde yemek yediği öğrenildi. Öğrencilerin hepsinin taburcu edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Olayın ardından Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yemeklerden ve sudan numune alarak inceleme başlattı.
Yemeklerin Canik ilçesindeki özel bir firmadan temin edildiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de olası kadın cinayetini esnafın cesur müdahalesi engelledi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kızını rahatsız ettiğini söyleyerek uyardığı saldırgan tarafından bıçaklı taarruza uğrayan bayanı esnaf mert müdahalesiyle kurtardı.
Olay, dün öğlenden sonra Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde tarım aletleri satışı yapan bir iş yerinin önünde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, M.Y. isimli bayan uzun müddettir kızı T.Y.’yi rahatsız ettiği öğrenilen saldırgan H.M. ile iş yeri önünde karşılaştı. M.Y.’nin bir daha kızını rahatsız etmemesini aksi takdirde polise şikâyette bulunacağını söylemesi üzerine saldırgan belindeki bıçağı çıkararak bayana saldırdı. Saldırıyı fark eden iş yeri sahibi Beytullah Nas ise duruma süratli bir formda müdahalede bulundu. Bayanın bıçak darbesi almasını son anda engelleyen Beytullah Nas daha sonra saldırganı etkisiz hale getirdi. O anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken saldırgan H.M.’nin daha evvel da babasını bıçakla yaraladığı öğrenildi. Saldırgan polis grupları tarafından gözaltına alındı.
"Oğlum müdahale etmemiş olsa bir bayan cinayeti olabilirdi"
Olayla ilgili konuşan Beytullah Nas’ın babası Ali Nas, "Dün hücuma uğrayan bayanla saldırıyı gerçekleştiren şahıs burada karşılaşıyorlar. Bayan şahsın kızını rahatsız ettiğini ve bir daha yapmaması gerektiğini aksi takdirde polise vereceğini söylüyor söylüyor. O sırada benim oğlum çapa makineleriyle uğraşıyor saldırganın elini cebine attığını görür görmez benim oğlum müdahale ediyor ve saldırganı önlüyor. O bıçak benim oğluma da saplanabilirdi lakin o müdahale etmemiş olsa bir bayan cinayeti meydana gelebilirdi. Benim oğlum zati çocukluktan beri sporla ilgileniyor kendi halinde yürekli biri" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.