Samsun’un yüksek kesitlerinde kar yağışı tesirli olmaya başladı.
Samsun’da mevsim normalleri üzerinde seyreden ve dün 14 derece olan hava sıcaklığı, gece saatlerinden itibaren kuzeyden esen rüzgar ve yağmurla birlikte bugün 6 dereceye düştü. Olumsuz hava kaideleri kıyı bölümünde yağmur, iç kesitlerde ise kar halinde kendini gösterdi.
Kentin iç bölgelerinde yer alan Asarcık, Ladik, Kavak, Havza, Vezirköprü ve Ayvacık ilçelerinin yüksek bölümlerinde ağır kar yağışı tesirli. Kar düşen bölgeler beyaz örtüyle kaplandı. Beyaz örtüyle kaplanan tabiat, kar tutkunları için görsel bir şölen sundu.
Kar yağışının, bilhassa yüksek bölgelerde ulaşımı olumsuz etkileyebileceği, bu yüzden şoförlerin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.


Samsun’un yüksek kesimlerinde kar yağışı
D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

