Samsun’un sağlık devinde geri sayım başladı: Şehir hastanesi kapılarını açmaya hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
samsunun saglik devinde geri sayim basladi sehir hastanesi kapilarini acmaya hazirlaniyor 8PeuHtBa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’un sağlık devinde geri sayım başladı: Şehir hastanesi kapılarını açmaya hazırlanıyor

Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak bin 458 yatak kapasiteli Samsun Kent Hastanesi’nde hazırlıklar tamamlanma evresine geldi. Sarsıntı izolatörleriyle donatılan, çağdaş aygıtlarla güçlendirilen dev sıhhat kompleksinin içi görüntülendi.

Kasım ayında açılacağı duyurulan bin 458 yatak kapasiteli dev hastanede son hazırlıklar tamamlanıyor. Hastane, son teknoloji aygıtlarla donatılırken, 230 ağır bakım yatağı, 225 poliklinik alanı, 60 asansör ve 22 yürüyen merdiveniyle bölgenin sıhhat altyapısına büyük katkı sağlayacak.

Samsun Vilayet Sıhhat Müdürü Uzmanı Dr. Mustafa Uras, hastanenin açılış süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun Kent Hastanesi’ni bin 458 kapasite ile açmayı planlıyoruz. Bunun içinde 230 ağır bakım yatağı olacak. Sıhhat Bakanlığı’ndan süreksiz kabul yazısı geldi. İskan ve yangın raporu ile hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son noktaya geldik. Hastane büsbütün zelzele yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Bin 20 tane zelzele izolatörü var. 305 bin metrekare kapalı alanı olan devasa bir yapı. Beşerler bunu gözlerinde canlandırmakta zorlanabilir. İçinde asansör sayısı 60, toplam 22 tane yürüyen merdiven var. 225 tane poliklinik alanı var” dedi.

Hastanenin tıbbi donanımıyla da büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Uras, “Hastane fizik manada büyümedi. Tıbbi aygıt ve donanım manasında önemli bir büyüme var. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile karşılaştırdığımızda 3 tane olan anjiyografi aygıtı 6’ya çıktı. 2 tane olan MR aygıtı 3’e çıktı. 2 tane olan tomografi aygıtı 3’e çıktı. Toplam 11 tane röntgen aygıtı 11’e çıktı. Tıbbi süreç açısından girişimsel radyolojinin olduğu, nörolojik inme açısından hastalara süreçlerin yapıldığı kapsamlı onkolojik teşhis ve tedavi merkezinin, palyatif merkezinin bulunduğu büsbütün tıbbi süreçlerin yapılacağı devasa bir kurum” diye konuştu.

İl Sıhhat Müdürü Uras, iskan işlemlerinin tamamlanmasının akabinde hastanenin kasım ayı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını da kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin