blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’un sağlık devinde geri sayım başladı: Şehir hastanesi kapılarını açmaya hazırlanıyor

Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak bin 458 yatak kapasiteli Samsun Kent Hastanesi’nde hazırlıklar tamamlanma evresine geldi. Sarsıntı izolatörleriyle donatılan, çağdaş aygıtlarla güçlendirilen dev sıhhat kompleksinin içi görüntülendi.
Kasım ayında açılacağı duyurulan bin 458 yatak kapasiteli dev hastanede son hazırlıklar tamamlanıyor. Hastane, son teknoloji aygıtlarla donatılırken, 230 ağır bakım yatağı, 225 poliklinik alanı, 60 asansör ve 22 yürüyen merdiveniyle bölgenin sıhhat altyapısına büyük katkı sağlayacak.
Samsun Vilayet Sıhhat Müdürü Uzmanı Dr. Mustafa Uras, hastanenin açılış süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun Kent Hastanesi’ni bin 458 kapasite ile açmayı planlıyoruz. Bunun içinde 230 ağır bakım yatağı olacak. Sıhhat Bakanlığı’ndan süreksiz kabul yazısı geldi. İskan ve yangın raporu ile hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son noktaya geldik. Hastane büsbütün zelzele yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Bin 20 tane zelzele izolatörü var. 305 bin metrekare kapalı alanı olan devasa bir yapı. Beşerler bunu gözlerinde canlandırmakta zorlanabilir. İçinde asansör sayısı 60, toplam 22 tane yürüyen merdiven var. 225 tane poliklinik alanı var" dedi.
Hastanenin tıbbi donanımıyla da büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Uras, "Hastane fizik manada büyümedi. Tıbbi aygıt ve donanım manasında önemli bir büyüme var. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile karşılaştırdığımızda 3 tane olan anjiyografi aygıtı 6’ya çıktı. 2 tane olan MR aygıtı 3’e çıktı. 2 tane olan tomografi aygıtı 3’e çıktı. Toplam 11 tane röntgen aygıtı 11’e çıktı. Tıbbi süreç açısından girişimsel radyolojinin olduğu, nörolojik inme açısından hastalara süreçlerin yapıldığı kapsamlı onkolojik teşhis ve tedavi merkezinin, palyatif merkezinin bulunduğu büsbütün tıbbi süreçlerin yapılacağı devasa bir kurum" diye konuştu.
İl Sıhhat Müdürü Uras, iskan işlemlerinin tamamlanmasının akabinde hastanenin kasım ayı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını da kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi. Doğada görülmesinin güç olduğu bilinen ve utangaç tavırlarıyla bilinen vaşak, ağır kış şartları nedeniyle yerleşim yerlerine kadar indi.
Merkeze bağlı Söğütağıl köyünde, doğada görülmesi oldukça güç olan ve utangaç tavırlarıyla bilinen bir vaşak, kışın sert yüzünü göstermesiyle birlikte yerleşim yerlerine kadar indi. Karın beyazlığı üzerinde asil duruşuyla dikkat çeken vaşak, köylüler tarafından hayranlıkla izlendi.

Görenler şaşırttı
Bir evin bahçesine kadar yaklaşan vaşak, çevredeki insanlara aldırış etmeden bir süre karların üzerinde vakit geçirdi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vaşağın sağlıklı olduğu ve çevreyi meraklı gözlerle incelediği görülüyor. Uzmanlar, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının zaman zaman bu şekilde köylere kadar inebileceğine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin