blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un Nisan ayı trafik kaza bilançosu: 7 ölü, 555 yaralı

Samsun’da 2025 yılı Nisan ayında polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 919 trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 555 kişi yaralandı. 2025’in en makus ayı Nisan olarak kayıtlara geçti.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı bilgilerine nazaran, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle yaşanan kazalar, Nisan ayında da can kayıplarına ve yaralanmalara yol açtı. Samsun genelinde polis sorumluluk alanında Nisan ayında 398’i ölümlü-yaralanmalı ve 521’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 919 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 7 kişi olay yerinde can verdi.

Yılın en berbat ayı Nisan oldu
Ocak ayında 1 mevt, 524 yaralı; Şubat ayında 3 mevt, 384 yaralı; Mart ayında 1 mevt, 544 yaralının raporlandığı Samsun’da, Nisan ayı 7 mevt ve 555 yaralanma ile hem can kaybı hem de yaralı sayısında doruğa ulaştı. Yetkililer, bilhassa sürat ihlali, dikkatsizlik ve emniyet kemeri kullanımı mevzularında şoförleri uyardı. Ayrıyeten Nisan ayında yaşanan ağır yağış, sis ve ani hava değişimleri üzere olumsuz hava koşullarının da kazaların artışında tesirli olduğu bedellendiriliyor. Uzmanlar, bilhassa kaygan taban, düşük görüş uzaklığı ve ani frenlemelerin kaza riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde 51 binden fazla kaza
2025 yılı Nisan ayında Türkiye genelinde ise 51 bin 591 trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 170’i ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelindeki kazalarda 205 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 239 kişi ise yaralandı.

Araç tiplerine nazaran kaza istatistikleri
Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan araç çeşitleri ortasında arabalar 17 bin 223 kaza ile birinci sırada yer aldı. Onu motosiklet (8 bin 256), motorlu bisiklet (2 bin 769), kamyonet (4 bin 731), minibüs (742), kamyon (503), otobüs (572), alımlı (703), traktör (214) ve bisikletler (608) takip etti.
Ayrıca, 60 özel maksatlı araç, 23 iş makinesi, 39 ambulans, 7 tanker, 2 tren ve 7 tramvay da ölümlü-yaralanmalı kazalara karıştı. Bu bilgiler, her tıp taşıtın trafiğe çıktığında ne kadar dikkatli ve kurallara uygun kullanılması gerektiğini bir defa daha gözler önüne serdi.
Trafik kazalarının önüne geçmek için emniyet üniteleri denetimlerini sıklaştırırken, yetkililer de hem şoförlere hem de yayalara dikkatli olmaları istikametinde davetlerde bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin