blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’un Nisan ayı trafik kaza bilançosu: 7 ölü, 555 yaralı

Samsun’da 2025 yılı Nisan ayında polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 919 trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 555 kişi yaralandı. 2025’in en makus ayı Nisan olarak kayıtlara geçti.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı bilgilerine nazaran, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle yaşanan kazalar, Nisan ayında da can kayıplarına ve yaralanmalara yol açtı. Samsun genelinde polis sorumluluk alanında Nisan ayında 398’i ölümlü-yaralanmalı ve 521’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 919 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 7 kişi olay yerinde can verdi.

Yılın en berbat ayı Nisan oldu
Ocak ayında 1 mevt, 524 yaralı; Şubat ayında 3 mevt, 384 yaralı; Mart ayında 1 mevt, 544 yaralının raporlandığı Samsun’da, Nisan ayı 7 mevt ve 555 yaralanma ile hem can kaybı hem de yaralı sayısında doruğa ulaştı. Yetkililer, bilhassa sürat ihlali, dikkatsizlik ve emniyet kemeri kullanımı mevzularında şoförleri uyardı. Ayrıyeten Nisan ayında yaşanan ağır yağış, sis ve ani hava değişimleri üzere olumsuz hava koşullarının da kazaların artışında tesirli olduğu bedellendiriliyor. Uzmanlar, bilhassa kaygan taban, düşük görüş uzaklığı ve ani frenlemelerin kaza riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde 51 binden fazla kaza
2025 yılı Nisan ayında Türkiye genelinde ise 51 bin 591 trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 170’i ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelindeki kazalarda 205 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 239 kişi ise yaralandı.

Araç tiplerine nazaran kaza istatistikleri
Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan araç çeşitleri ortasında arabalar 17 bin 223 kaza ile birinci sırada yer aldı. Onu motosiklet (8 bin 256), motorlu bisiklet (2 bin 769), kamyonet (4 bin 731), minibüs (742), kamyon (503), otobüs (572), alımlı (703), traktör (214) ve bisikletler (608) takip etti.
Ayrıca, 60 özel maksatlı araç, 23 iş makinesi, 39 ambulans, 7 tanker, 2 tren ve 7 tramvay da ölümlü-yaralanmalı kazalara karıştı. Bu bilgiler, her tıp taşıtın trafiğe çıktığında ne kadar dikkatli ve kurallara uygun kullanılması gerektiğini bir defa daha gözler önüne serdi.
Trafik kazalarının önüne geçmek için emniyet üniteleri denetimlerini sıklaştırırken, yetkililer de hem şoförlere hem de yayalara dikkatli olmaları istikametinde davetlerde bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin