Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un boğulma bilançosu: 16 meyyit

Samsun Emniyet Müdürlüğü datalarına nazaran 2023 yılında Samsun’da 16 vatandaş denizde serinlerken boğularak hayatını kaybetti, 23 vatandaş denizden sağ kurtarıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Takviyeli Polislik Şube Müdürlüğü ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü çalışanlarının iştiraki ile Samsun’da meydana gelen suda boğulma olaylarının önlenmesi gayesiyle Atakum bölgesinde bulunan; Golf Kulübü yanı, Çatalçam kıyı şeridi, Güzelyalı Mahallesi, Çobanlı kıyısı ve 19 Mayıs PMYO plajı kıyı şeridi boyunca vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde bulunuldu. Toplum Takviyeli Polislik Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen faaliyetlerde 819 vatandaşla yüz yüze bağlantı kurularak 478 adet el broşürü dağıtıldı. Bilgilendirme toplantıları kapsamında cami Kuran kurslarında ve gençlik merkezleri kurslarında 28 toplantı gerçekleştirilerek bin 299 kursiyer bilgilendirildi. Ayrıyeten vatandaşların görebileceği alanlara, (tramvay ve otobüs duraklarına) Büyükşehir Belediyesi ile irtibat kurularak basımı gerçekleştirilen 50 adet raket ve 56 adet afiş asımı gerçekleştirildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Sevdiklerinizi Gözü Yaşlı Bırakmayın, Serinlerken Canınız Yanmasın, Fazla Uzaklaşma, Serinlerken Sıhhatinizi Riske Atmayın’ sloganıyla vilayet merkezimiz ve dış ilçelerimizde suda boğulma olaylarına karşı alınacak önlemler konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine hassasiyetle devam edilmektedir. Hayatınız bizim İçin değerli, lütfen hayatınızın kıyısından uzaklaşmayınız" denildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü bilgilerine nazaran 2023 yılında Samsun’da 16 vatandaş serinlemek için girdiği denizde boğularak can verdi, 23 kişi denizden sağ çıkarıldı, 5 araç ve tekne kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de müstakil evde çıkan yangın, yanındaki eve de sıçradı

Gümüşhane’de gece saatlerinde müstakil bir konutta çıkan yangın bitişiğindeki öteki bir konuta daha sıçradı.
Yangın, gece saatlerinde İnönü Mahallesi, İnönü Caddesi Mordut mevkiinde bulunan iki katlı müstakil bir konutta çıktı. Alınan bilgiye nazaran, uzun yıllardır kullanılmadığı öğrenilen A. E.y’e ilişkin konuttan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Kısa müddette büyüyen yangın bitişikte bulunan diğer bir müstakil meskene daha sıçrarken mahalle sakinleri büyük panik yaşadı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sıhhat, polis ve itfaiye takımı sevk edildi. İtfaiye grupları yangını söndürmek için çalışma başlatırken, polis grupları de bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. İtfaiye gruplarının yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin akabinde yangın denetim altına alınırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Yangında 2 binanın çatıları ve eklentilerinde maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan yangının çıktığı binada elektrik olmadığı öğrenilirken etraf sakinleri, alkol alan şahısların yangının meydana geldiği konutun bahçesine makul aralıklarla girip çıktığını belirtti. İtfaiye ve olay yeri inceleme takımları yangının çıkış sebebini belirlemek için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.