karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunspor’un zirve mücadelesi sürüyor

SAMSUN (İHA) – Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor, transfer yasağına karşın birinci 19 haftayı en yakın rakibi Göztepe’nin 5 puan önünde 36 puanla 3. sırada bitirdi.
Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 döneminin birinci 19 haftalık kısmı tamamladı. FIFA tarafından 2 periyot transfer yasağı cezası alan, dönem öncesi 12 futbolcusunu kaybeden ve takımına yeni oyuncu katamayan Samsunspor, 19 haftada sergilediği performansla öne çıktı. Alman Teknik Yönetici Thomas Reis ile lige uygun bir başlangıç yapan Samsun grubu, tüm aksiliklere karşın oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi elde etti. Kırmızı-beyazlılar, 36 puanla ligin birinci 19 haftasını Galatasaray (50 puan) ve Fenerbahçe’nin (42 puan) akabinde 3. sırada tamamladı. Samsun temsilcisi, en yakın rakibi Göztepe’ye ise 5 puan fark attı.

Ligin en az gol yiyen ekibi Samsunspor oldu
Süper Lig’in 19 haftalık kısmında kalesinde 18 gol gören Samsunspor, Fenerbahçe (18) ile birlikte ligin en az gol yiyen grubu oldu. Kırmızı-beyazlıların Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen ve Marc Bola’lı savunma sınırı, 18 maçın 8’inde kalesini gole kapatmayı başardı.

Samsunspor, 18 ekibin 14’üne gol attı
Karadeniz temsilcisi, ligde şimdiye kadar rakip olduğu 18 gruptan yalnızca Sivasspor, Eyüpspor, Beşiktaş ve Konyaspor’a gol atamadı. Kırmızı-beyazlılar, ligde geri kalan 14 ekibin tamamına en az 1 gol atma başarısı gösterdi.

Gol yükü paylaşıldı
Başarılı bir grafik gösteren Samsunspor’da gol yükü birçok oyuncu ortasında dağıldı. Grubun birinci 18 maçtaki en golcü oyuncusu attığı 7 golle orta saha Carlo Holse oldu. Marius Mouandilmadji (6 gol), Olivier Ntcham (5 gol), Soner Aydoğdu (4 gol), Nany Dimata (3 gol), Arbnor Muja ve Rick Van Drongelen (2 gol), Flavien Tait, İlişkin Benasser ve Kingsley Schindler ise 1’er gol atarak kadrolarına dayanak oldular.
Samsunspor, Harika Lig’in 20. haftasında 18 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin