Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsunspor’un başarılı stoperi Drongelen, gelecek için umutlu

SAMSUN (İHA) – Trendyol Harika Lig takımlarından Samsunspor’un Hollandalı stoperi Rick Van Drongelen, oynanacak daha çok maç olduğunu ve kalan karşılaşmalara en âlâ formda odaklanmak istediklerini söyledi.

Samsunspor, Trendyol Üstün Lig’in birinci 4 haftasında 1 puan alarak 19. sırada kendine yer buldu. Kırmızı-beyazlılar, bu süreçte Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayserispor’a yenilirken, İstanbulspor çabası ise ağır yağış nedeniyle yarıda kaldı. Karadeniz temsilcisinin puan aldığı tek maç olan Sivasspor müsabakasında ise ekibine 1 puanı kazandıran, attığı golle Rick Van Drongelen oldu. Drongelen, tüm karşılaşmalara 11’de başlarken, hepsinde de 90 dakika alanda kaldı. Hollandalı stoper, hem grubun hem de kendi durumu hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu.

“Benim için en kıymetli husus grubun başarısı”

Bireysel muvaffakiyetten evvel grup muvaffakiyetini önemsediğini tabir eden Rick Van Drongelen, “Yeni oyuncular ortamıza katıldı. Evvelden bu kadroda olan oyuncular da var. Gerek saha içinde gerekse saha dışında yeterli bir irtibatımız var. Arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Her geçen gün daha yeterli duruma geliyoruz. Kişisel manada yapmam gerekenler; fit kalmak, elimden gelenin en düzgününü yapmak. Bundan daha değerlisi ise ekip olarak başarılı olmak benim için daha kıymetli. Teknik bir oyuncu değilim fakat akıllı oynamaya çalışan bir oyuncuyum. Her hafta daha uygun olmak için çalışıyorum. Kesinlikle geliştirmem gereken taraflarım var, onları da elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum” dedi.

“Yapmamız gereken kalan maçlara en yeterli halde odaklanmak”

Kötü gidişi geride bırakıp, kalan maçlara odaklanmaları gerektiğinin altını çizen Drongelen, “Takım bana nerede gereksinim duyuyorsa orada oynayabilirim. Evvelki yıllarda farklı konum ve sistemlerde oynadım. İlla bir durum seçmek gerekirse sol stoperi seçebilirim lakin grubumun nerede bana muhtaçlığı varsa orada vazife yapabilirim. Oyuncu olarak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve öbür büyük kadrolara karşı oynamak çok hoş bir his. Bunlar Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynayan gruplar. Çok yeterli oyuncuları da var. Bu oyunculara karşı oynarken bizler de gelişiyoruz. Zira onlar farklı durum alıp, hareket ediyorlar. Onlarla birlikte biz de birçok şey öğreniyoruz. Büyük maçlar bir test maçları. Daha önümüzde oynayacağımız birçok maç var. Yapmamız gereken geriye kalan maçlara en âlâ halde odaklanmak” diye konuştu.

Genç ve gelişime açık olduğuna da kelamlarına ekleyen Hollandalı oyuncu, “24 yaşındayım. Daha çok gencim. Gelişim göstermem gereken yerlerde elimden gelenin en düzgününü yapacağız. Farklı bir ülke be ligde oynuyorum. Şu andaki hedeflerim çok fazla ileriye odaklanmak değil, şu ana odaklanmak. Kulübümüzün gayeleri doğrultusunda adım adım ilerlemek istiyorum” halinde konuştu.

Rick Van Drongelen, 18 defa Hollanda Ulusal Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyerken, Samsunspor’a gelmeden evvel de sırasıyla Sparta Rotterdam, Hamburg, Union Berlin, Mechelen ve Hansa Rostock ekiplerinde top koşturmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin