Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Şubat, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunsporlu Ntcham, kullandığı 4 penaltıyı da gole çevirdi

Samsunspor’un Kamerunlu orta sahası Oliver Ntcham, Süper Lig’de kullandığı 4 penaltının tamamını gole çevirdi.
Süper Lig’de geride kalan 27 haftada 540 maç oynandı. Bu maçlarda hakemler tam 100 kez penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltılardan 77’si gol ile sonuçlanırken, 23 penaltı ise kaçtı. Samsunspor, bu sezon kazandığı 7 penaltının ise 6’sını gole çevirerek, yüzde 85.7’lik bir başarı oranı yakaladı.

Samsunspor en çok penaltı kazanan 3. takım
Süper Lig’de bu sezon 14 kezle Fenerbahçe ve 11 defa ile Galatasaray’ın ardından en çok penaltı kazanan takımlar 7’şer penaltıyla Hatayspor ile Samsunspor oldu. Samsunspor, lehine verilen 7 penaltının 6’sını gole çevirdi. Bu penaltıların 4’ünden Oliver Ntcham yararlanırken, Taylan Antalyalı ve Ercan Kara da 1’er kez fileleri sarstı. Kırmızı-beyazlılarda penaltıyı gole çeviremeyen tek futbolcu ise takımın en golcü ismi Çadlı forvet Marius Mouandilmadji oldu.
Samsunspor aleyhine ise bu sezon 3 maçta penaltı düdüğü çalındı. Bu penaltıları Konyasporlu Sokol Cikalleshi ve Adana Demirsporlu M’baye Niang gole çevirirken, Beşiktaşlı Cenk Tosun ise penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Eylül, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’te bin 683 kişi abonelik kaydı olmadan su kullanmış

Devrek Belediyesi, abonelik kaydı olmadan su kullanan bin 600’den fazla kişiyi belirledi. Kimi vatandaşların borçlarını ödememek için sayaç değiştirdiği ortaya çıktı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye grupları, ilçe genelinde yürütülen saha çalışmaları sonucunda bin 683 kişinin rastgele bir abonelik kaydı olmadan su kullandığını ortaya çıkardı. Ayrıyeten kimi abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı belirlendi. Belediye yetkilileri, usulsüzlüklerin tespit edilmesinin akabinde gerekli müdahalelerin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, bu durumun sırf belediye bütçesine ziyan vermediği, tıpkı vakitte halkın ortak hakkı olan kamu malına da ziyan verdiği vurgulandı.
Açıklamada, "Yıllardır göz arkası edilen kıymetli bir meseleyle kararlılıkla uğraş ediyoruz. Yapılan saha çalışmaları sonucunda, tam 1.683 kişinin hiçbir abonelik kaydı olmadan su kullandığı tespit edilmiştir. Ayrıyeten kimi abonelerin eski borçlarını ödememek için sayaçlarını değiştirdiği, birtakım meskenlerde ise hiç su sayacı bulunmadığı anlaşılmıştır. Belediyemiz grupları, bütün meskenleri tek tek gezerek bu usulsüzlükleri tespit etmiş, gerekli müdahalelere acilen başlamıştır. Bu durum sırf belediyemizin mali yapısına ziyan vermemekte, birebir vakitte halkımızın ortak hakkı olan Beytül Mal’a ziyan vermek manasına gelmektedir. Her fırsatta lisana getirdiğimiz üzere kul hakkı, en büyük vebaldir. Bugün suyu kesilen birtakım vatandaşlarımız bulunmaktadır. Fakat bu şahıslar, uzun müddettir hiçbir fatura ödemeden su hizmetinden faydalanmış, buna karşın bu durumu sorgulamamıştır.
Attığımız bu adımlar yalnızca bir su kesintisi değil; adaletin, hakkaniyetin ve kamu malının korunması ismine atılmış kıymetli bir adımdır. Devrek Belediyesi olarak biliyoruz ki, su bir emanettir. Herkesin eşit ve adil halde faydalanabilmesi için uğraşımız kararlılıkla sürecektir. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm belediye işçimize teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verildi.
Devrek Belediyesi, suyun ortak bir paha olduğuna dikkat çekerek, herkesin eşit ve adil formda hizmetten faydalanabilmesi için kontrollerin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin