Samsunspor’da olağanüstü genel kurulda ‘yetki genişlemesi’ reddedildi - Karabük Haber Postası
samsunsporda olaganustu genel kurulda yetki genislemesi reddedildi qD9ID2nW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’da olağanüstü genel kurulda ‘yetki genişlemesi’ reddedildi

Samsunspor Kulübü’nün harika genel şurasında, idare konseyine ’yetki genişlemesi’ öngören 2 tüzük değişikliği teklifi genel heyet üyeleri tarafından reddedildi. Bu unsurlarla bağlantılı 2 madde divan kurulu tarafından geri çekilirken, başka 5 tüzük değişikliği unsuru ise kabul edilerek tüzüğe eklendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Emelli Salonu’nda gerçekleştirilen Samsunspor Kulübü Harikulâde Genel Heyeti, 6 gündem unsuruyla toplandı. 900 üyesi bulunan kulüpte çoğunluk aranmaksızın yapılan genel konseye sırf 60 kişi katıldı. Genel şurada, idare konseyinin yetki genişlemesi taleplerini içeren tüzük değişikliği tekliflerinden ikisi oy çokluğuyla reddedildi. Bu teklifler doğrultusunda gündemde yer alan iki madde ise divan kurulu tarafından oylamaya sunulmadan geri çekildi. Yapılan oylamada, idare heyetine kıymetli yetkiler verilmesini öngören iki teklif de kâfi oyu alamayarak reddedildi. Oylamada kulüp tüzüğünün genel heyet vazife ve yetkilerini belirleyen 15. unsuruna yönelik ‘a’ ve ‘p’ fıkrasındaki değişiklik talebi, üyeler tarafından reddedildi.

2 husus reddedildi, 2 husus geri çekildi, 5 değişiklik tüzüğe eklendi

Genel heyetin yetkisinde olan spor kulübü organlarının asil ve yedek üyelerinin seçilmesi yetkisinin yeni teklifle değişmesi teklif edildi. A fıkrası ilavesi önerisiyle yönetim kurulu asil üyelikten ayrılanların yerine yedek üyeler ortasından seçim yapma yetkisinin direkt idareye verilmesi önerisi 18 ret ve 17 kabul oyu çıktı. Birebir formda p fıkrası ek teklifiyle kulübün toplumsal projeler ve kurumsal üyelik çalışmaları kapsamında giriş bağış bedelinin belirlenmesi yetkisinin genel suradan alınıp idareye verilmesi için yapılan oylamada 19 ret ve 17 kabul oyu kullanıldı. Bu iki teklif de üyeler tarafından reddedildi. Ayrıyeten bu hususlarla alakalı olan 16. hususa, “Kulübün toplu halde yapacağı toplumsal proje ve kurumsal kimi üyelik kazandırma çalışmasında alınacak giriş bağış bedelini genel konseyden aldığı yetki gereği belirlemek” ismi altında ‘s’ fıkrası eklenmesi tüzük değişikliği unsuru geri çekildi. Tekrar 16. maddeye “Yönetim kurulu asil üyeliğinde istifa yahut öbür sebepten ötürü boşalma olduğu takdirde idare kurulunca belirlenecek üye çağrılır” hususu de reddedilen hususlar ile bağlı olduğunda oylanmadan geri çekildi.

5 unsur kabul edildi

Genel şura üyeleri tarafından kabul edilerek tüzüğe eklenen hususlar ise şöyle:

“Üye olan çalışan işçi çalıştığı sürece belirlenen yıllık aidatın yarısını öder” ilavesi, “Yönetim kurulu, kulübe üye olarak kayıtlı olup genel konseye katıma hakkı olan en az 19 asıl, 11 yedek üyeden oluşmak üzere bâtın oyla ve 3 yıllık müddet için yine heyet tarafından seçilir. İdare Heyetini teşkil eden sayımın 2’den az olmamak kaydıyla ‘kadım üye’ye yer verilir”, “Genel heyet divan başkanı, yönetim kurulu asıl üyeliklerine seçilen üyelere vazife kısmı yapmak üzere toplantıya çağırır. Bu toplantıda yönetim kurulu kendi ortasında 1 lider, 4 lider yardımcısı, 1 genel sekreter, 1 mali işler ve 1 de amatör spor kolları ve sportif aktiviteler sorumlusu seçer”, “Kulüp üyelerinin ödeyeceği yıllık aidat meblağları her yıl yönetim kurulu tarafından belirlenir. Kulüp üyeliği için giriş bedeli olarak 5 bin TL alınır. Bu bedel genel konseyce artırılabilir, eksiltilebilir. Ödemeler, kulüp muhasebesine yahut kulübün göstereceği banka hesabına yapılabilir” ile “Genel heyet her 3 yılda bir haziran ayı içerisinde idare kurulunca belirlenecek yer, gün ve saatte olağan toplanır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin