Trendyol Üstün Lig’de ve UEFA Konferans Ligi’nde oynadığı son 14 maçı kaybetmeyen Samsunspor, Galatasaray deplasmanından 3 puanla ayrılıp tekrar ligde birinci 4 kadro ortasında yer almak istiyor.
Trendyol Üstün Lig’in 15. hafta açılış maçında Samsunspor ile Galatasaray, yarın saat 20.00’de RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Müsabaka öncesinde kırmızı-beyazlılar, 14 maçta topladığı 25 puanla 5. sırada bulunuyor. Bu sezon ligde deplasmanda oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan kırmızı-beyazlılar, Galatasaray karşısında da başarılı karnesini korumak için gayret verecek. Samsun temsilcisinin, Galatasaray karşılaşmasına 4-3-3 dizilişiyle kalede Okan Kocuk, defans dörtlüsünde Zeki Yavru, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, orta alanda Yunus Emre Çift, Antoine Makoumbou ve Carlo Holse, sağ ve sol kanatta Emre Kılınç ve Anthony Musaba ile ileri uçta da Cherif Ndiaye 11’i ile çıkması bekleniyor.
Sakatlıkları bulunan Afonso Sousa, Bedirhan Çetin, kırmızı kart cezalısı olan Joe Mendes ile hak mahrumiyeti cezası alan Celil Yüksel çabada oynamayacak. Bir müddettir ekipten farklı çalışan ve sakatlıkları şimdi tam güzelleşmeyen Lubo Satka, Olivier Ntcham ve Tanguy Coulibaly’nin durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.


Samsunspor, Galatasaray deplasmanında 3 puan hedefliyor
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

