Samsunspor bu sezon bir ilki başardı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara kalan --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2024 10:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor bu sezon bir ilki başardı

Samsunspor, Trendyol Süper Lig’de bu sezon ilk golü attığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe’den puan alan tek takım oldu.

Samsunspor’un, Teknik Direktör Markus Gisdol göreve başladıktan sonra Trendyol Süper Lig’deki tırmanışı devam ediyor. 8. haftada son sırada bulunan takımı devralan Gisdol, Samsunspor’u 21. hafta sonunda 22 puanla 15. basamağa kadar yükseltti. Gisdol’un Samsunspor’u, bu sezon 21 maçlık periyotta lig lideri Fenerbahçe’nin öne geçtiği maçlardaki tek puan kaybını yaşadığı takım oldu. Ligde ilk golü attığı 18 maçın tamamını kazanan Fenerbahçe, Samsunspor karşısında da ilk golü bulmasına rağmen, 1-1 berabere kalarak öne geçtiği müsabakalardaki ilk puan kaybını yaşadı.

Fenerbahçe, bu haftaya kadar oynadığı ve ilk golü attığı mücadelelerde sırasıyla Gaziantep FK’yı 2-1, Samsunspor’u 2-0, Ankaragücü’nü 1-0, Antalyaspor’u 3-2, Alanyaspor’u 1-0, Başakşehir’i 4-0, Çaykur Rizespor’u 5-0, Kasımpaşa’yı 2-0, Hatayspor’u 4-2, Pendikspor’u 5-0 yendi.

3-0 geriye düştüğü Trabzonspor maçını 3-2’ kaybeden Fenerbahçe, bir sonraki hafta da Adana Demirspor ile golsüz berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, ardından da yine öne geçtiği maçlarda Fatih Karagümrük’ü 2-1, Sivasspor’u 4-1, Beşiktaş’ı 3-1, Kayserispor’u 4-3’le geçti.

Galatasaray ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe, sonrasında oynadığı ve öne geçtiği karşılaşmalarda İstanbulspor’u 5-1, Konyaspor’u 7-1 ve Gaziantep FK’yı da 1-0 mağlup etmişti.

Samsunspor, 21 haftası geride kalan ligde, lider Fenerbahçe’den ilk golü attığı maçlarda puan çıkaran tek takım oldu.

Bunun yanında Samsunspor, bu sezon 3. kez bir deplasmandan da puan çıkarmış oldu. Kırmızı-beyazlılar, daha önce ilk yarıda konuk olduğu Sivasspor’dan 1 puan, Adana Demirspor’dan ise 3 puan almıştı.

21 haftası geride kalan ligde 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Samsunspor, bu maçlarda rakip filelere 24 gol gönderirken, kalesinde de 32 gol gördü.

Son 8 lig karşılaşmasından 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet çıkaran Samsun temsilcisi, 25 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’de Kayserispor’u ağırlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin