blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsunspor Başkanvekili Bilen: “Forma konusu spekülasyon, hedefimiz avantajlı skor”

Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, UEFA Avrupa Ligi play-off cinsinde Panathinaikos ile oynayacakları uğraş öncesinde, "Forma konusu üzerinden spekülasyon yapıldı. İki kulübü karşı karşıya getirmek için bu mevzu kaşındı" diyerek tartışmalara son noktayı koydu. Bilen, deplasmandan avantajlı bir skorla dönmek istediklerini de vurguladı.
Süper Lig temsilcisi Samsunspor, 21 yıl sonra Avrupa kupası gayretine çıkmaya hazırlanıyor. Karadeniz takımı, 21 Ağustos’ta Atina’da, 28 Ağustos’ta ise Samsun’da Panathinaikos ile karşılaşacak. Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkanvekili Veysel Bilen, ekibin son durumu ve gündemdeki tartışmalara ait açıklamalarda bulundu.

"Yunanistan’dan hoş bir sonuçla dönmek istiyoruz"
Bilen, play-off tipini geçmeye inandıklarını belirterek, "İlk maç 21, rövanş ise 28 Ağustos’ta oynanacak. Grubumuza güveniyoruz. Alanda 90 dakika çaba ederek Yunanistan’dan ikinci maç için avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Samsun’daki rövanşta 30 bin taraftarımızın dayanağıyla bu çeşidi geçmek ve Avrupa Ligi kümelerine kalmak amacımız. Sakatlıkları bulunan Carlo Holse ve Emre Kılınç’ın durumunu sıhhat takımımız yakından takip ediyor. Holse’nin büyük ihtimalle forma giymesi güç. Lakin genişleyen takımımız bu açığı kapatacak güçte" dedi.

"Forma konusu spekülasyon"
Atatürk silüetli mavi formanın gündeme gelmesiyle ilgili tartışmalara açıklık getiren Bilen, "Türkiye ve Yunanistan’da birtakım çevreler bu mevzuyu kaşıdı. Samsunspor olarak yalnızca alana odaklandık. UEFA onaylı forma listemiz belirli. Atina’da beyaz, Samsun’da kırmızı-beyaz formamızla çıkacağız. Ne giyersek giyelim göğsümüzdeki arma bizim için kutsaldır" sözlerini kullandı.

"Transferde dinamik süreç"
Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Bilen, "Yabancı kotamız dolu. Fakat talipleri çıkan oyuncularımız giderse, yerini doldururuz. 1-2 yerli desteğiyle takımımızın kâfi olacağına inanıyoruz. 12 Eylül’e kadar vakit var, bekleyebiliriz" diye konuştu.

"Halit Doğan’dan özür diliyorum"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’dan da özür dileyen Bilen, "Başkan Doğan, vazifeye geldiği andan itibaren Samsunspor için büyük baht oldu. Renklerimizi kente yansıttı, tesislerimize takviye verdi, stadın etrafını düzeltti. Yanlış anlaşılmalarla kendisini üzdüğümüz için hem şahsım hem idare konseyimiz ismine özür diliyorum. Dayanağının artarak süreceğine inanıyoruz" formunda konuştu.
Samsunspor, Panathinaikos karşısında alacağı sonuca nazaran Avrupa yoluna ya UEFA Avrupa Ligi kümelerinde ya da Konferans Ligi kümelerinde devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: Zonguldakspor: 3 – Karabük İdmanyurduspor: 0

TFF 3. Lig 3. Grup 19. haftada Zonguldakspor, sahasında karşılaştığı Karabük İdmanyurduspor’u 3-0 mağlup etti.

Stat: Karaelmas Kemal Köksal
Hakemler: Mehmet Terece, Şükrü Çavcı, Kenan Gende
Zonguldakspor: Enes Kalyoncu, Özkan Zileli, Ali Barak, Rıdvan Özdemir (Sabahattin Emir Boz dk. 90), Serhat Baştan, Leyis Alzin (Melih Mert Kaya dk. 90), Adem Ali Barkın (Yusuf Kulakoğlu dk. 90), Özcan Yaşar (Yiğit Kotan dk. 66), Umut Ayar, Miraç Furkan Türközü (Berkay Ekici dk. 66), Fadıl Kocaoğlu
Karabük İdmanyurduspor: Haktan Şentürk, Osman Boz (Emirhan Balarısı dk. 62), Rüzgar Eser Bostan (Mevlüt Han Ekelik dk. 88), Caner Can Kaya (Berkcan Cengiz dk. 46), Mustafa Can Birol, Göksu Mutlu, Seyit Ali Kahya, Muhammed Emin Temel (Samet Balkaya dk. 46), Yakup Ramazan Zorlu, Muhammed Kocatürk, Ömer Çetiner
Goller: Miraç Furkan Türközü (dk. 3), Rüzgar Esen Bostan (dk. 16 k.k.), Melih Mert Kaya (dk. 90) (Zonguldakspor)
Sarı kartlar: Fadıl Kocaoğlu (Zonguldakspor), Samet Balkaya (Karabük İdmanyurduspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin