blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsunspor, 36 yıl önceki kazada ölen teknik adam ve futbolcuları andı

Samsunspor Kulübü, 20 Ocak 1989’da Malatya deplasmanına giderken Havza ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden teknik yönetici, futbolcular ve sürücüsünü merasimle andı.
Türk futbolunun en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçen, 20 Ocak 1989’da yaşanan kazada Samsunspor Teknik Yöneticisi Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, ekip kaptanı Emin Kar ise yaralanarak sakat kalmıştı. Kazanın 36. yıl dönümünde stadyumda ve Asri Mezarlık’ta merasim düzenlendi. Birinci olarak 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen merasimde futbolcuların heykellerinin bulunduğu anıta çelenk bırakıldı. Hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Nuri Asan’ın kabri başında devam eti.

Zeki Yavru: “Her Ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor”
Her yıl ocak ayında Samsun’un hüzne boğulduğuna dikkat çeken Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, “Bugün topluluğumuz için çok özel bir gün. Yıllar evvel kaybettiğimiz ağabeylerimiz için buradayız. Hepsine gani gani rahmet diliyorum. Her ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor. Yıllar geçse de Samsunspor topluluğu bunu unutmuyor. O günkü üzere onları yâd ediyor. Bizler de bugünün futbolcuları olarak ağabeylerimizin, büyüklerimizin izinde bu formaya en hoş halde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizden sonraki kuşaklar de bunu sürdürecektir. Türk futbolu ve Samsunspor için bu manalı günde birlikte anma programı icra ettik. Bizler, onlar üzere bu kenti temsil etmekten onur, gurur ve memnunluk duyuyoruz. İnşallah bizden sonraki jenerasyon de o ruhla bu camiayı en hoş formda temsil edeceklerdir” dedi.
İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ise “36 yıl evvel bugün kaybettiğimiz futbolcularımız, teknik yöneticimiz, çalışanımız için anma merasimi düzenliyoruz. Birçok atletimiz da bu kazadan olumsuz etkilendi. Birinci olarak stadyumdaki anıtta toplandık. 20 Ocak, Samsunspor için çok acı ve tarihe geçen bir gün. İnşallah bir daha bu türlü bir acıyı Samsunspor ve ülke futbolumuz yaşamaz” diye konuştu.
Tören, duaların okunması ve çelenk bırakılmasının akabinde Kıranköy Mezarlığı’nda devam etti. Mete Adanır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak’ta, Zoran Tomiç de Sırbistan’daki kabirleri başında anıldı.
Anma merasimine ayrıyeten Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, MHP Vilayet Lideri Burhan Mucur, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan’ın yanı sıra Samsunspor futbolcuları Yunus Emre Çift, Soner Aydoğdu ile eski futbolcular, altyapı oyuncuları ve taraftarlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ordu kivisinde rekolte hedefi 6 bin 200 ton: Ekonomiye katkısı yaklaşık 500 milyon TL

Ordu’da, fındıktan sonra üreticilere kıymetli oranda gelir sağlayan tescilli Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl 6 bin 200 ton rekolte beklenen kivinin, vilayet iktisadına yaklaşık 500 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.
Türkiye’de Yalova’dan sonra en fazla kivi üretiminin gerçekleştirildiği Ordu’da hasat devam ediyor. Bu yıl yaklaşık 6 bin 200 ton kivi üretimi beklenen Ordu’da üreticiler, kivinin fındığın yanında kıymetli bir gelir kaynağı haline geldiğini belirtiyor. Kendisine has aroması ve lezzetinin yanı sıra, uzun periyodik depo ömrü ile tercih edilen Ordu kivisinin 90 gram ve üzeri 80 liradan satılacak.

"Rekolte düşük lakin iktisada katkısı 500 milyon TL"
Tüm tarım eserlerinde olduğu üzere kivide de rekoltenin düşük olduğunu söyleyen Ordu Kivi Üreticiler Birliği Lideri Yusuf Uzunlar, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tespitlerine nazaran 6 bin 200 ton civarında bir kivi tespiti yapıldı. Kivilerimiz gerçekten kaliteli, coğrafik işaret evraklı. Fındıktan sonra en fazla katma kıymet üreten kivinin bu yılki ilin ve ülkemizin iktisadına katkısı iddiamıza nazaran 500 milyon TL civarında, uygun bir kar. Birincisi sınıf kivi 80, ikincisi sınıf 40 ve üçüncüsü sınıf kivi ise 25 lira, bu yıl mukaveleyi ona nazaran yaptık" dedi.

"Uygun fiyata satılan İran kivisi üreticileri külfete sokabiliyor"
"Önceki yıllarda biz kivi toplarken ve satarken kota yüksek tutuluyordu ve İran’dan kivi gelmiyordu ya da yüksek fiyatlı geliyordu" diyen Uzunlar, "Ama şuan alıcılar Mersin Limanı’ndan İran kivisini daha uygun fiyata alabiliyorlar. Bu bahiste ıstırabımız var, bu mevzunun ele alınmasını rica ediyoruz" biçiminde konuştu.
Sabah saatlerinde kivi bahçesine giren çalışanlar ise kivi hasadının fındığa nazaran daha kolay olduğunu belirttiler. Emekçiler, Ordu kivisinin lezzet ve aromasının hoş olduğunu, hasadın hoş geçtiğini belirttiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin