Reklam
Reklam
samsunspor 36 yil onceki kazada olen teknik adam ve futbolculari andi RSFHegGv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsunspor, 36 yıl önceki kazada ölen teknik adam ve futbolcuları andı

Samsunspor Kulübü, 20 Ocak 1989’da Malatya deplasmanına giderken Havza ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden teknik yönetici, futbolcular ve sürücüsünü merasimle andı.

Türk futbolunun en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçen, 20 Ocak 1989’da yaşanan kazada Samsunspor Teknik Yöneticisi Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, ekip kaptanı Emin Kar ise yaralanarak sakat kalmıştı. Kazanın 36. yıl dönümünde stadyumda ve Asri Mezarlık’ta merasim düzenlendi. Birinci olarak 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen merasimde futbolcuların heykellerinin bulunduğu anıta çelenk bırakıldı. Hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Nuri Asan’ın kabri başında devam eti.

Zeki Yavru: “Her Ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor”

Her yıl ocak ayında Samsun’un hüzne boğulduğuna dikkat çeken Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, “Bugün topluluğumuz için çok özel bir gün. Yıllar evvel kaybettiğimiz ağabeylerimiz için buradayız. Hepsine gani gani rahmet diliyorum. Her ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor. Yıllar geçse de Samsunspor topluluğu bunu unutmuyor. O günkü üzere onları yâd ediyor. Bizler de bugünün futbolcuları olarak ağabeylerimizin, büyüklerimizin izinde bu formaya en hoş halde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizden sonraki kuşaklar de bunu sürdürecektir. Türk futbolu ve Samsunspor için bu manalı günde birlikte anma programı icra ettik. Bizler, onlar üzere bu kenti temsil etmekten onur, gurur ve memnunluk duyuyoruz. İnşallah bizden sonraki jenerasyon de o ruhla bu camiayı en hoş formda temsil edeceklerdir” dedi.

İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ise “36 yıl evvel bugün kaybettiğimiz futbolcularımız, teknik yöneticimiz, çalışanımız için anma merasimi düzenliyoruz. Birçok atletimiz da bu kazadan olumsuz etkilendi. Birinci olarak stadyumdaki anıtta toplandık. 20 Ocak, Samsunspor için çok acı ve tarihe geçen bir gün. İnşallah bir daha bu türlü bir acıyı Samsunspor ve ülke futbolumuz yaşamaz” diye konuştu.

Tören, duaların okunması ve çelenk bırakılmasının akabinde Kıranköy Mezarlığı’nda devam etti. Mete Adanır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak’ta, Zoran Tomiç de Sırbistan’daki kabirleri başında anıldı.

Anma merasimine ayrıyeten Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, MHP Vilayet Lideri Burhan Mucur, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan’ın yanı sıra Samsunspor futbolcuları Yunus Emre Çift, Soner Aydoğdu ile eski futbolcular, altyapı oyuncuları ve taraftarlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin