Reklam
Reklam
samsunlu zanaatkarlardan festival tesekkuru 6jhgRT4Z jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsunlu zanaatkarlardan ‘festival’ teşekkürü

Samsun Kültür Yolu Festivali Uluslararası El Sanatları Sergi ve Atölye Etkinlikleri’ne katılan Samsunlu zanaatkârlar, festivalin şehre sağladığı katkılardan dolayı ilgililere teşekkür etti.

Bu yıl Samsun’da ilk kez 08-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu El Sanatlarını Geliştirme ve Yaşatma Derneği(ANELSANDER) iş birliğinde Tütün İskelesi’nde 30’u aşkın sanatçının katılımıyla “Uluslararası El Sanatları Sergi ve Atölye Etkinlikleri” gerçekleştirildi. Bu etkinliklere Samsun’dan; somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı belgesi bulunan sanatçılar Yüksel Korkmaz (ahşap işleri), Mithat Özcan (Çarşamba ayakkabısı), Leyla Şen Keskin (kazaziye örücülüğü), Nuran Güngör (zembil örücülüğü), Beyhan Yaşıyan (sepet örücülüğü) ve Saniye Akman (iğne oyacılığı) katıldı.

Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür eden Samsunlu zanaatkârlar, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünyanın en uzun soluklu festivali olma özelliği taşıyan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin; ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunmanın yanı sıra geleneksel sanatlarımızın korunması, yaşatılması ve doğru bir biçimde gelecek kuşaklara aktarılması ile ilgili olarak da önemli bir misyon üstlendiğini söyleyebiliriz. 9 günlük Samsun Kültür Yolu Festivali süresince Tütün İskelesi’nde çevresinde kurulan stantlarımızı binlerce vatandaşımız ziyaret etmiştir. Bu festival; ustası olduğumuz sanat dallarını tanıtmak, elde etmiş olduğumuz ürünlerimizi sergilemek, farklı illerden ve ülkelerden sanatçılarla tanışarak kültürel birikimimizi ve becerilerimizi artırmak açısından bize oldukça fayda sağlamıştır. Bu tür etkinliklerin tüm yıla yayılacak şekilde daha da çoğalmasını ve gelecek her yıl artarak devam etmesini temenni ederiz” dediler.

Sanatçılar, kendileri için tüm imkanlarını seferber eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mke samsun uretim kampusu ve yeni osbye ust duzey ziyaret ueDxhHjy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

MKE Samsun Üretim Kampüsü ve Yeni OSB’ye üst düzey ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Samsun Üretim Kampüsü ile Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Çarşamba ilçesinde yapımı süren MKE Samsun Üretim Kampüsü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kampüsteki son durumu yerinde inceleyerek MKE Genel Müdürü İlhami Keleş’ten bilgi aldı.

Yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanda kurulum çalışmaları devam eden kampüste, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu stratejik ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesi hedefleniyor. Ziyarette, savunma sanayisindeki yatırımların ülke ekonomisine ve milli üretim kapasitesine sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tekkeköy ilçesinde yapımı süren Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) de incelemelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli üretim merkezlerinden biri olması hedeflenen Yeni OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretimin Samsun’un ekonomik gelişimindeki rolüne dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ı kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Doğan, yaklaşık 2 milyar TL yatırım bedeline sahip MKE Samsun Üretim Kampüsü’nün hem Samsun hem de Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Kuzeyin Üretim Merkezi” olarak nitelendirilen Samsun’da yatırımların hız kesmeden sürdüğünü vurguladı.

Ziyaretlere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin