Samsun Kültür Yolu Festivali Uluslararası El Sanatları Sergi ve Atölye Etkinlikleri’ne katılan Samsunlu zanaatkârlar, festivalin şehre sağladığı katkılardan dolayı ilgililere teşekkür etti.
Bu yıl Samsun’da ilk kez 08-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anadolu El Sanatlarını Geliştirme ve Yaşatma Derneği(ANELSANDER) iş birliğinde Tütün İskelesi’nde 30’u aşkın sanatçının katılımıyla “Uluslararası El Sanatları Sergi ve Atölye Etkinlikleri” gerçekleştirildi. Bu etkinliklere Samsun’dan; somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı belgesi bulunan sanatçılar Yüksel Korkmaz (ahşap işleri), Mithat Özcan (Çarşamba ayakkabısı), Leyla Şen Keskin (kazaziye örücülüğü), Nuran Güngör (zembil örücülüğü), Beyhan Yaşıyan (sepet örücülüğü) ve Saniye Akman (iğne oyacılığı) katıldı.
Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür eden Samsunlu zanaatkârlar, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünyanın en uzun soluklu festivali olma özelliği taşıyan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin; ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunmanın yanı sıra geleneksel sanatlarımızın korunması, yaşatılması ve doğru bir biçimde gelecek kuşaklara aktarılması ile ilgili olarak da önemli bir misyon üstlendiğini söyleyebiliriz. 9 günlük Samsun Kültür Yolu Festivali süresince Tütün İskelesi’nde çevresinde kurulan stantlarımızı binlerce vatandaşımız ziyaret etmiştir. Bu festival; ustası olduğumuz sanat dallarını tanıtmak, elde etmiş olduğumuz ürünlerimizi sergilemek, farklı illerden ve ülkelerden sanatçılarla tanışarak kültürel birikimimizi ve becerilerimizi artırmak açısından bize oldukça fayda sağlamıştır. Bu tür etkinliklerin tüm yıla yayılacak şekilde daha da çoğalmasını ve gelecek her yıl artarak devam etmesini temenni ederiz” dediler.
Sanatçılar, kendileri için tüm imkanlarını seferber eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür ettiler.


Samsunlu zanaatkarlardan ‘festival’ teşekkürü
Zonguldak’ta bankada icra öfkesi: Silahla ateş açtı
Zonguldak’ın Soğuksu semtinde bir banka şubesinin ticari müşteriler katında bir şüpheli, iddiaya göre evinin icradan satılığa çıkarılmasına tepki göstererek silahla yere bir el ateş etti. Büyük paniğin yaşandığı olay sonrasında şüpheli yakalandı.
Olay, kent merkezi Soğuksu semtinde faaliyet gösteren bir kamu bankasının şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, evinin icra yoluyla satılık ilanına koyulduğunu öğrenen B.H., bankanın ticari müşteriler katına çıktı. Şahıs, elindeki silahla yere bir el ateş etti. Silah sesinin yankılanmasıyla birlikte bankada büyük bir korku yaşandı. İçerideki personel ve işlem bekleyen vatandaşlar can havliyle kendilerini dışarı attı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla intikal eden Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahsı suç aletiyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Şubede alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında banka tamamen tahliye edildi ve çevresine güvenlik şeridi çekildi. Şüpheli ise Karaelmas Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

