blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin