Şırnak’ta görevi başında kalp krizi geçiren Samsunlu Tank Sözleşmeli Er Kander Babür şehit oldu.
Görev yeri Şırnak’ta nöbet sırasında kalp krizi geçiren Samsunlu Tank Sözleşmeli Er Kander Babür tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Nöbet sırasında fenalaşan Kander Babür, üs bölgesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak’tan kalkan helikopter ile Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan yaklaşık 45 dakikalık kalp mesajına cevap vermeyen Tank Sözleşmeli Er Kander Babür, şehit oldu.
Bekar olduğu öğrenilen Babür’ün acı haberi memleketi Samsun’un Terme ilçesi Fenk Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi acı haber sonrası fenalaşarak sağlık ekipleri tarafından Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehidin ailesinin bulunduğu eve Türk bayrağı asıldı.


Samsunlu er şehit oldu
Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor
Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.
Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

