Reklam
Reklam
samsundan 9 ayda 125 milyar dolarlik ihracat R41FRSkP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’dan 9 ayda 1,25 milyar dolarlık ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’un ihracat rakamı geçen yılın ilk 9 ayına göre 46 milyon dolar artarak, 1 milyar 249 milyon 112 bin dolar oldu.

TÜİK, dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Buna göre ülke genelinde ihracat 2024 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalarak 21 milyar 987 milyon dolar, ithalat ise yüzde 1,4 azalarak 27 milyar 116 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Samsun’da Eylül ayında ihracat 123,6 milyon dolar, ithalat 92 milyon dolar olarak gerçekleşti. Çevre illerden Amasya’da Eylül ayında ihracat 14,6 milyon dolar, ithalat 2,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ordu’da aynı dönemde 86,4 milyon ihracat olurken, ithalat 5,1 milyon dolar oldu. Sinop’ta da Eylül’de ihracat 14,8 milyon dolar, ithalat da 413 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Samsun’un ihracatı geçen yıla oranla 46 milyon dolar arttı

2023 yılının ilk 9 ayında Samsun’da faaliyet illerine göre yapılan ihracat rakamı 1 milyar 203 milyon 25 bin dolar olarak kayıtlara geçmişti. Bu yılın ilk 9 ayında aynı kalemde yapılan ihracat rakamı ise 46 milyon dolar artarak, 1 milyar 249 milyon 112 bin dolara yükseldi. Ayrıca geçen sene Eylül’de 142,1 milyon dolar olan ihracat rakamı 2024 Eylül’de 18,5 milyon dolar azalarak 123,6 milyon dolara geriledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin