Reklam
Reklam
samsundan 9 ayda 125 milyar dolarlik ihracat R41FRSkP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’dan 9 ayda 1,25 milyar dolarlık ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’un ihracat rakamı geçen yılın ilk 9 ayına göre 46 milyon dolar artarak, 1 milyar 249 milyon 112 bin dolar oldu.

TÜİK, dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Buna göre ülke genelinde ihracat 2024 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalarak 21 milyar 987 milyon dolar, ithalat ise yüzde 1,4 azalarak 27 milyar 116 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Samsun’da Eylül ayında ihracat 123,6 milyon dolar, ithalat 92 milyon dolar olarak gerçekleşti. Çevre illerden Amasya’da Eylül ayında ihracat 14,6 milyon dolar, ithalat 2,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ordu’da aynı dönemde 86,4 milyon ihracat olurken, ithalat 5,1 milyon dolar oldu. Sinop’ta da Eylül’de ihracat 14,8 milyon dolar, ithalat da 413 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Samsun’un ihracatı geçen yıla oranla 46 milyon dolar arttı

2023 yılının ilk 9 ayında Samsun’da faaliyet illerine göre yapılan ihracat rakamı 1 milyar 203 milyon 25 bin dolar olarak kayıtlara geçmişti. Bu yılın ilk 9 ayında aynı kalemde yapılan ihracat rakamı ise 46 milyon dolar artarak, 1 milyar 249 milyon 112 bin dolara yükseldi. Ayrıca geçen sene Eylül’de 142,1 milyon dolar olan ihracat rakamı 2024 Eylül’de 18,5 milyon dolar azalarak 123,6 milyon dolara geriledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kavakligil tosyamizin insasi icin calismalarimiz ortak akil anlayisiyla surduruyoruz OjA2lDtw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kavaklıgil: “Tosyamızın inşası için çalışmalarımız ortak akıl anlayışıyla sürdürüyoruz”

Muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan projeler ve yatırımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Tosya Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar masaya yatırıldı. Mahalle ve sokak bazında planlanan projelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği buluşmada, muhtarların talep, görüş ve önerileri tek tek dinlenerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen bu istişareler, ilçemizin geleceğine yön verecek hizmetlerin şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Toplantının sonunda Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ünal Yılmaz, ilçeye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e plaket takdim etti. Başkan Kavaklıgil ise ilçede uzun yıllardır özveriyle görev yapan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı, nazik ev sahipliği ve samimi misafirperverlikleri için muhtarlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin