Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’daki tabiat parklarını 202 binden fazla kişi gezdi

Samsun’un eşsiz güzellikteki tabiat parklarını 2023 yılında 202 bin 827 kişi ziyaret etti.
Kuş Cenneti, Şahinkaya Kanyonu, Ladik Gölü, Vezirsuyu, Amazon, Bayraktepe ve Sarıgazel Tabiat Parkı gibi birçok doğal alanı barındıran Samsun’da 2023 yılı dolu dolu geçti. 2022 yılında toplam 171 bin 101 kişinin gezdiği doğal ve kültürel güzellikleri, 2023 yılında 202 bin 827 kişi ziyaret etti.
Vatandaşların 2023 yılında en çok tercih ettiği doğa harikası Şankaya Kanyonu Tabiat Parkı oldu. Kanyonu 2023’te 73 bin 134 kişi ziyaret etti. Şahinkaya Kanyonu’nun yanı sıra Amazon Tabiat Parkı’nı 4 bin 278 kişi, Bayraktepe Tabiat Parkı’nı 29 bin 602 kişi, Sarıgazel Tabiat Parkı’nı 22 bin 335 kişi, Vezirsuyu Tabiat Parkı’nı 42 bin 487 kişi, Kızılırmak Uluslararası Sulak Alanı’nı (RAMSAR) 29 bin 241 kişi ve Ladik Gölü Ulusal Öneme Haiz Sulak Alanı’nı da bin 750 kişi gezdi.
2023 yılında Samsun’daki tabiat parklarını gezenlerin sayısı 2022 yılına göre 31 bin 101 kişi artarak 202 bin 827’ye yükseldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

(Düzeltme) Yusufeli Barajı 3 yaşında

Yusufeli Barajı, hizmete girdiği 3 yılda 3,7 milyar kWh güç üreterek Türkiye iktisadına kıymetli katkı sağladı.
Türkiye’nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, faaliyete geçmesinin akabinde üçüncü yılını geride bıraktı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerine inşa edilen dev proje, güç üretiminde gösterdiği performansla bölge ve ülke iktisadına kıymetli katkı sağlamayı sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, barajın 3. yılına özel hazırladığı görüntü ile son üç yıla ait dataları paylaştı. Açıklamaya nazaran Yusufeli Barajı, işletmede olduğu müddette toplam 3,7 milyar kWh güç üretti. Barajın yıllık üretim kapasitesi ise 1 milyar 888 milyon kWh olarak açıklandı. Türkiye’nin stratejik yatırımları ortasında gösterilen barajın, bugüne kadar iktisada katkısının 10 milyar TL olduğu belirtildi.
275 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajları ortasında yer alan Yusufeli Barajı, 2,13 milyar metreküp depolama hacmi ile ülkenin güç ve su idaresi açısından kritik rol üstleniyor. Barajın üçüncü yılı dolarken, büyük mühendislik yapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin güç arzına katkı sağlamaya devam ettiği vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin