Samsun’da iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1’savcı tarafından, 2’si ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Ömürleri mevkisinde önceki akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki grup arasında çıkan tartışma çıkmasıyla tabanca ve tüfekle açılan ateş sonucu N.A.C. (21) bacağından yaralandı. Silahlardan çıkan kurşunlar 2 iş yeri, 2 ev ve 2 arabaya da isabet ederek maddi hasara yol açtı. Silahlı saldırganlar kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili M.K. (50) ile T.K. (50) ve oğlu A.K.’yi (20) gözaltına aldı.
Polisteki sorguları tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren M.K. serbest bırakılırken, baba-oğul ise adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren T.K. ve A.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili karşı gruptan 3 kişinin ise firari olduğu öğrenildi.


Samsun’daki silahlı çatışma şüphelisi 3 kişi serbest
Karabük dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Siber yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık ağına yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı.
Soruşturma, bir vatandaşın Telegram üzerinden gönderilen sahte ilan bağlantılarıyla kandırılarak yüksek kazanç vaadiyle farklı banka hesaplarına toplam 330 bin 504 lira göndermesi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin izine ulaşıldı.
KARABÜK DE OPERASYON KAPSAMINDA YER ALDI
Jandarma ekiplerinin çalışmaları ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucu, şüphelilere ait hesaplarda 61 bin işlemde toplam 162 milyon liralık para hareketi tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Iğdır merkezli yürütülen operasyonda Karabük başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Bursa, Adana, Mardin, Ağrı, Antalya, Ordu, İstanbul ve Mersin’de belirlenen 18 adrese baskın yapıldı.
ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, 16 SIM kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve 4 flaş bellek ele geçirildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin gözaltı süresi uzatılırken, firari durumda bulunan 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Yetkililer, suçtan elde edildiği değerlendirilen hesaplara bloke konulduğunu ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü açıkladı. Karabük’ün de dahil olduğu operasyon, son dönemdeki en kapsamlı siber dolandırıcılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.

