Samsun genelinde bulunan meslek liseleri 2023 yılında toplamda 89 milyon 807 bin 500 TL ciro elde etti. Önceki yıla göre elde edilen gelirlerini yüzde 300 artıran meslek liseleri 2024 yılında da üretimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Samsun’da pek çok alanda üretim yapan ve döner sermayesi olan 22 meslek lisesinin 2022 yılındaki üretimlerinden yaklaşık 30 milyon lira gelir elde edilirken 2023 yılında bu rakam 89 milyon 807 bin 500 TL’ye ulaştı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı meslek liselerinin atölyelerinde; turizm, elektrik elektronik, yiyecek içecek, kimya, mobilya, motorlu araçlar, iletişim, tıbbi cihaz üretimi, denizcilik, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, tarım, sağlık hizmetleri gibi alanlarda üretim yapılırken öğrenciler hem iş öğrenip hem de para kazanma imkânı buluyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Samsun’da 54 meslek lisesinde yaklaşık 32 bin öğrencinin eğitim alıyor. 54 meslek lisesinden döner sermayeye sahip olan 22 okulun geçen sene 30 milyon olan cirosu yüzde üç yüz artarak yaklaşık 90 milyona ulaştı.


Samsun’daki meslek liseleri 89 milyon TL ciro elde etmeyi başardı
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

