Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2024 20:24 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’daki meslek liseleri 89 milyon TL ciro elde etmeyi başardı

Samsun genelinde bulunan meslek liseleri 2023 yılında toplamda 89 milyon 807 bin 500 TL ciro elde etti. Önceki yıla göre elde edilen gelirlerini yüzde 300 artıran meslek liseleri 2024 yılında da üretimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Samsun’da pek çok alanda üretim yapan ve döner sermayesi olan 22 meslek lisesinin 2022 yılındaki üretimlerinden yaklaşık 30 milyon lira gelir elde edilirken 2023 yılında bu rakam 89 milyon 807 bin 500 TL’ye ulaştı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı meslek liselerinin atölyelerinde; turizm, elektrik elektronik, yiyecek içecek, kimya, mobilya, motorlu araçlar, iletişim, tıbbi cihaz üretimi, denizcilik, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, tarım, sağlık hizmetleri gibi alanlarda üretim yapılırken öğrenciler hem iş öğrenip hem de para kazanma imkânı buluyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Samsun’da 54 meslek lisesinde yaklaşık 32 bin öğrencinin eğitim alıyor. 54 meslek lisesinden döner sermayeye sahip olan 22 okulun geçen sene 30 milyon olan cirosu yüzde üç yüz artarak yaklaşık 90 milyona ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin