Samsun’un Çarşamba ilçesinde iki arabanın çarpıştığı katliam üzere trafik kazasında hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri belirli oldu.
Kaza, saat 23.00 sıralarında Samsun-Ordu Karayolu Karaağaç Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’dan Ordu tarafına giden Zekeriya Ateş’in kullandığı 06 DV 3250 plakalı araba, yağmur ve ağır sisten ötürü direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu karşı şeride geçerek Taner Aydın idaresindeki 55 FA 026 plakalı araba ile çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis, jandarma ve itfaiye takımları sevk edildi. Feci kazada 06 DV 3250 plakalı arabada bulunan tıpkı aileden şoför Zekeriya, eşi Gülcan ve çocuğu Emirhan Ateş ile öteki araçtaki şoför Taner Aydın ve Aydın Aydın hayatını kaybetti.
Kazada hurdaya dönen araçlarda sıkışarak can veren vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatıldı. Cesetler, itfaiye takımlarının çalışması sonucu araçlardan çıkartılarak Çarşamba Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kazada ölenlerden 4’ünün olay yerinde, şoför Taner Aydın’ın ise hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Samsun’daki katliam gibi kazada ölen 5 kişinin isimleri belli oldu
TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU
Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.
Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.
Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.
Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.
Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

