blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’daki kasaplardan kırmızı ete yüzde 30 indirim

Kırmızı ette yüzde 30 indirime giden kasaplar dana etin kilogramını 350 TL’den, dana kıymanın kilogramını ise 390 TL’den satışa sundu.
Samsun’un Terme ilçesindeki kasaplar kırmızı ete yüzde 30 indirim yaptı. Kâr paylarını kısan 10 kasabın ortak fiyat tarifesine göre satış yaptığı ilçede, vatandaşlar uygun fiyata kırmızı ete ulaştı. Ortalama fiyatlara göre, dana kemikli etin kilogramı 450 TL’den 350 TL’ye, dana kemiksiz etin kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kıymanın kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kuşbaşının kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye geriledi.

“Yüksek rağbet oluştu”
Kasaplardaki tüm ürünlerin helal kesim olup, yetkili sertifikalarla satışa sunulduğunu belirten kasap işletmecisi Rıfat Alemdar, “İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı halkımızın kırmızı ete ulaşması zorlaşmıştı. Et tedarikçimizin de desteğiyle kasaplar olarak ortak fiyat tarifesiyle halkımıza uygun ve kaliteli eti ulaştırmayı amaçladık. Kampanyamızın 3. gününde yüksek rağbet oluştu. Kırmızı et grubunda yüzde 30 indirim büyük bir rakam. Kaliteli eti uygun fiyata halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hak ettiği fiyatlara gerilemiş”
Kasaptan 2 kilogram dana kıyma alan Serkan Orman ise kırmızı ete yapılan indirim hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Mahallemiz kasabında gerçekleştirilen indirimi duydum ve 2 kilogram kıyma aldım. Bu alışverişi geçtiğimiz hafta yapsaydım bin TL ödeyecektim, şimdi ise 780 TL ödedim. Tarım ve hayvancılığın bu kadar yaygın olduğu ülkemizde kırmızı et, hak ettiği fiyatlara gerilemiş.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin