Samsun’daki araç sayısı 457 bin 291 oldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’daki araç sayısı 457 bin 291 oldu

SAMSUN (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak ayı sonu itibariyle Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 457 bin 291 oldu.

TÜİK verilerine göre Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 53,1’ini otomobil, yüzde 28,2’sini motosiklet, yüzde 12,6’sını kamyonet, yüzde 2,4’ünü kamyon, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde1’ini minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Türkiye’de Ocak ayında 213 bin 493 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerden Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 457 bin 291 oldu. Çorum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 198 bin 280 oldu. Amasya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 142 bin 430 oldu.

Öte yandan ülke genelinde Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan 113 bin 269 adet otomobilin yüzde 66,5’i benzin, yüzde 13,8’i dizel, yüzde 11,4’ü hibrit, yüzde 7,0’ı elektrikli ve yüzde 1,3’ü LPG yakıtlı araçlar oluşturdu. Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 15 milyon 333 bin 952 adet otomobilin ise yüzde 35,5’i dizel, yüzde 33,3’ü LPG, yüzde 28,9’u benzin, yüzde 1,5’i hibrit ve yüzde 0,6’sı elektrikli olarak dikkat çekti.

Ayrıca Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan 113 bin 269 adet otomobilin yüzde 38,4’ü gri, yüzde 26,1’i beyaz, yüzde 12,4’ü mavi, yüzde 11,7’si siyah, yüzde 6,5’i kırmızı, yüzde 2,3’ü yeşil, yüzde 1,3’ü turuncu, yüzde 0,5’i mor ve yüzde 0,4’ü kahverengi renkli olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesinde odaklanmis ultrasonografi egitimi verildi P9r5JJJK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde odaklanmış ultrasonografi eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen atölyede tıp fakültesi öğrencilerine teorik ve uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle “Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop)” gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen programda öğrencilere hem teorik hem uygulamalı eğitim sunuldu.

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimlikte uygulama ve tecrübenin önemine dikkat çekerek, farklı hasta vakalarının mesleki gelişime katkı sağladığını ifade etti.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin sahada hızlı ve doğru karar verme becerisini geliştirdiğini kaydetti.

Programda ayrıca Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk ile Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Bora Çekmen de değerlendirmelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında, odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ultrason fiziği, cihaz kullanımı ve travma hastalarında değerlendirme süreçleri gibi konular işlendi.

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını kullanarak edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürdü. Program, katılımcılara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin