Samsun’da KOM polisi tarafından düzenlenen ve 7 kişinin gözaltına alındığı, 90 bin 578 litre kaçak akaryakıtın ele geçtiği operasyonunda soruşturma devam ediyor.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Uğraş (KOM) Şube Müdürlüğü takımları, Kaçakçılıkla Çaba Kanunu’na muhalefet ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’na muhalefet (akaryakıt kaçakçılığı) kabahatleri kapsamında yürütülen planlı çalışma ve 9 ay süren takip ve çalışmalar neticesinde
dün sabah Atakum, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde 5 ikamet ve 8 iş yerine eş vakitli operasyon düzenledi. Operasyonda 90 bin 578 litre karışımlı akaryakıt, 1 adet karışımlı akaryakıtı aktarmaya yarayan pompa ve 1 adet telsiz ele geçirildi. 7 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili çok sayıda kişinin tabirine başvuruldu.
Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Samsun’daki akaryakıt kaçakçılığı operasyonu
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

