Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yılda 134 türde üretilen 10 milyon fidan Türkiye’yi yeşillendiriyor

Samsun’da bulunan fidanlık müdürlüğü ve buna bağlı şefliklerde yılda 134 türde üretilen 10 milyon fidan, Türkiye’yi yeşillendiriyor.
Türkiye’nin en büyük fidan üretim merkezlerinden biri olan Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü, kendisine bağlı Bafra, Vezirköprü, Çorum, Amasya, Tokat şeflikleriyle birlikte yılda 10 milyon fidan üretiyor. Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Projesi çerçevesinde fidan üretimi ve bakım çalışmaları devam ediyor. 2024 yılında Samsun, Bafra ve Vezirköprü fidanlıklarında 1 milyon 850 bin fidan üretimi yapıldı. 2 milyon fidanın ise bakımı yapıldı. Bu işleme 4 milyon 173 bin TL harcadı. Ayrıca Samsun’daki şefliklerde 2 ton tohum üretimi gerçekleştirildi.

Vezirköprü’de 11 hektar alanda yabani zeytin (Delice) aşılaması yapıldı
Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefliği tarafından bölge ormanlarından doğal olarak yetişen gelir getirici orman ürünlerinin ekonomiye kazandırılması çerçevesinde Saraycık ve Karanar Mahalleleri mevkisinde 11 hektarlık alanda yabani zeytin (Delice) aşılaması gerçekleştirildi.

Orman köylülerinin gelirini artıracak projeler
Orman köylülerin kalkındırılması ve destekleme projesi çerçevesinde 3 milyon 598 bin ödeneği olan süt sığırcılığı projesinde gerçekleşme yüzde 38, 4 milyon 200 bin ödeneği olan üretim geliştirme projesinin gerçekleşmesi yüzde 67, 960 bin TL ödeneği olan arıcılık projesinin gerçekleşmesi yüzde 100, 2 milyon 800 bin ödeneği olan tambur projesinin gerçekleşmesi ise yüzde 45. Ayrıca Samsun’da 25 bin dekar alanda defne ormanı bulunuyor. Yıllık bin 500 ton üretim yapılıyor. Köylüye 16,5 milyon TL gelir sağlanıyor. Samsun’da ayrıca 2024 yılı içerisinde 1 adet bal ormanı oluşturulacak. 1 milyon 500 bin TL ödeneği olan projenin tasarruf tedbirleri kapsamında değerlendirilerek çalışmalarına yön verilecek.

Toplamda 103 milyon 588 bin TL yatırım
Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün Samsun’da 21 milyon 509 bin TL’lik ağaçlandırma, 46 milyon 929 bin yol, 12 milyon ORKÖY, 19 milyon 550 bin fidan üretim ve 3 milyon 500 bin odun dışı çalışma yatırımları bulunuyor.

blank
Erman Başyiğit tarafından
24 Nisan, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ: ADI VAR, HİZMETİ YOK!”

Karabük’te sağlık sisteminin bel kemiği olması gereken Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ne yazık ki şehrimizin kanayan yarasına dönüşmüş durumda.

Burası bir hastane değil; adeta sabır sınavı merkezi . Giden bin pişman, kalan zaten hasta. Burası tedavi için değil, sistemsizliğe tanıklık etmek için uğranılan bir durak yeri.

Sabahın köründe sıraya girip, sıra numarası almak için bekleyen vatandaşlar...

Aylar sonrasına verilen poliklinik randevuları...

Acilde yığılmış insanlar, iki-üç saat bekletilen hastalar…

Soruyorum buradan yöneticilere:

Bu nasıl bir yönetim anlayışı? Bu nasıl bir sağlık hizmeti?

Doktor desen az, hemşire desen yetersiz. Varlık gösteren birkaç fedakar sağlık çalışanı da sistemin çürümüşlüğü altında eziliyor.

Peki ya cihazlar? Kimi zaman çalışmıyor, kimi zaman bozuk…

VATANDAŞIN HAYATI BU KADAR MI UCUZ?

Burada bir yetersizlik değil, alenen bir vurdumduymazlık var. Yönetim kimin elinde, kim hesap veriyor belli değil. O koltuklarda oturup “hizmet veriyoruz” diye ahkam kesenler, bir gün o koridorlarda saatlerce beklemek zorunda kalsalar ne hissederlerdi acaba?

Karabük halkı üçüncü sınıf sağlık hizmetini hak etmiyor. Bu millet vergisini veriyor, emeğini veriyor. Ama karşılığında insanca sağlık hizmeti bile alamıyor.

YAZIK ÇOK YAZIK..

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.