Reklam
Reklam
samsunda yesil ulasim icin ilk adim atildi 175 dizel otobus elektrikli olacak
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da ‘yeşil ulaşım’ için ilk adım atıldı: 175 dizel otobüs elektrikli olacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ortasında Samsun’un Yeşil Geleceği İçin İklim Hassas Ulaşım ve Ahenk Stratejisi Projesi’nin kontratı imzalandı.

OKA, 2024 Katma Kıymetli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Takviyesi Programı kapsamında desteklenen Samsun’un Yeşil Geleceği İçin İklim Hassas Ulaşım ve Ahenk Stratejisi Projesi için kontrat imza merasimi gerçekleştirildi. Proje mukavelesi, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

175 dizel otobüs, elektrikli otobüse çevrilecek

Proje kapsamında, Samsun’da kent içi ulaşımın etraf dostu hale getirilmesi için fizibilite çalışmaları başlatılacak. Mevcut İklim Değişikliğine Ahenk Stratejisi ve Hareket Planı güncellenerek, kent içi ulaşımda kullanılan 175 dizel otobüsün elektrikli otobüslere dönüştürülmesi için fizibilite çalışması yapılacak. Elektrikli otobüslerin devreye alınmasıyla, karbon emisyonlarının azaltılması, hava kalitesinin güzelleştirilmesi ve toplu taşıma kullanıcılarının daha konforlu bir ulaşım tecrübesi yaşaması hedefleniyor.

Avrupa ‘Yeşil Mutabakatı’ ve Türkiye’nin ‘Net Sıfır’ gayeleriyle uyumlu

Samsun’un hem ulusal hem de memleketler arası sürdürülebilirlik maksatlarına ahenk sağlamasına katkı sunacak proje ile Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat gayeleri ve Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon taahhüdü doğrultusunda kentin iklim değişikliğiyle çaba kapasitesi arttırılması ve ayrıyeten elektrikli otobüslerin düşük işletme ve bakım maliyetleri sayesinde uzun vadede ekonomik tasarruf sağlanarak kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması da amaçlanıyor.

550 bin toplu taşıma kullanıcısı için etraf dostu ulaşım

Sözleşme imza merasimin sonrası yapılan bilgilendirmede projenin Samsun halkı, toplu taşıma kullanıcıları, mahallî işletmeler ve kamu kurumları üzere geniş bir amaç kitlenin ömür kalitesini artırmayı amaçladığı, elektrikli otobüslerin devreye alınmasıyla yaklaşık 550 bin toplu taşıma kullanıcısı etraf dostu bir ulaşım hizmetinden yararlanacağı, hava kalitesindeki güzelleşmenin ise bilhassa çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalar için sıhhat açısından değerli bir kazanım sağlayacağı tabir edildi. Öte yandan Samsun’un çevresel, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik maksatlarına ulaşmasında kıymetli bir kilometre taşı olacağı düşünülen projenin tamamlandığında kenti sürdürülebilir ulaşım alanında örnek bir model haline getirmedi de gayeler ortasında yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
doktorlar mangal senliginde bulustu viW5mSJL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Doktorlar mangal şenliğinde buluştu

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin