Samsun’da bir tırda arama yapan polis, yangın söndürme tüpü içine gizlenmiş 4 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü grupları, uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik yürüttükleri çalışma kapsamında Havza ilçesinde kuşkulu bir tırı takibe aldı. Araçta yapılan ayrıntılı aramada yangın tüpüne sonradan müdahale edildiğinden şüphelenen polis, tüpün içine zulalanmış biçimde 4 kilogram 720 gram metamfetamin ele geçirdi.
Olayla ilişkili 2 şahıs gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.


Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi
KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti
Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.
Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

