Samsun’da yangın paniği - Karabük Haber Postası
samsunda yangin panigi V8M3cfv5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da yangın paniği

Samsun’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangın dehşet ve paniğe sebep oldu.

Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Karadeniz Caddesi’nde bulunan 7 katlı apartmanın bodrumunda yangın çıktı. Apartmanın altında bulunan büfede yapılan tadilat sırasında boş olan dükkanda eski demir su borusu kesilirken çıkan kıvılcımlar yangına yol açtı. Bodrumda bulunan eski eşyalar tutuştu. Yangına birinci evvel vatandaşlar, akabinde da Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı grupları müdahale etti. Yangın kısa müddette söndürülürken, itfaiye takımları bodrumdaki dumanı tahliye için apartmanın duvarını balyoz ile kırarak delik açtı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin