Virajı alamayan araba tarlaya düştü: 3 yaralı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 24.08.2023 10:06
0
0

Virajı alamayan araba tarlaya düştü: 3 yaralı

Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Aşağı Susuz Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Sinem Barut (24) yönetimindeki 55 H 6737 plakalı araba keskin virajı alamayarak yoldan çıkıp tarlaya düştü. Yüksekten tarlaya düşen araç içerisinde bulunan şoförü Sinem Barut, Sıla Keskin (17) ve Bayram Can Çulha (26) yaralandı. Kaza yerine sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
maden ocagindaki gocuk tatbikati gercegi aratmadi i81sfrxx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Maden ocağındaki göçük tatbikatı gerçeği aratmadı

Gümüşhane’de maden ocağında göçük ve patlama senaryosu ile gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Süleymaniye Mahallesi Kırkpavli mevkiinde bulunan özel bir firmaya ait maden sahasında düzenlenen kapsamlı eğitim tatbikatı, bölgede faaliyet gösteren maden ocaklarında meydana gelebilecek olası göçük ve patlama olaylarına karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 75 personelin katıldığı tatbikatta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin yanı sıra AFAD ve maden arama kurtarma ekipleri de yer aldı.

Senaryo gereği maden ocağında meydana gelen göçük sonrası enkaz altında kalan yaralılar ekipler tarafından çıkarıldı. Maden ağzında ilk müdahaleleri yapılan 20 yaralı, kurulan sahra hastanesine güvenli şekilde nakledildi. Tatbikatta görev alan ekipler, kriz anlarında koordinasyon, hızlı müdahale ve teknik becerilerini geliştirme imkânı bulurken, yüksek stres altında çalışma deneyimi de kazandı. Gümüşhane’nin maden potansiyeli nedeniyle seçilen tatbikat temasının, ekiplerin olası afet ve acil durumlara karşı müdahale kapasitesini artırmayı hedeflediği belirtildi.

“Acil olaylar ve doğal afetlere karşı sürekli hazırlıklıyız”

Tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Emre Karataş, “Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Gümüşhane UMKE Birimi olaraktan acil olaylara, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu hazırlıklar kapsamında da belirli aralıklarla, belirli periyotlarla bir takım tatbikat eğitimleri planladık. Konu olarak madende göçüğü seçtik. Madende göçük altında kalan yaralılarımızın tahliyesiyle başlayan UMKE birimimizin kurmuş olduğu Sahra Hastanesi’nin nakliyle devam edip bitirdiğimiz güzel bir tatbikatımız oldu. Tatbikatımızda yaklaşık 75 personel yer aldı. UMKE birimimize ek olaraktan AFAD birimimiz ve maden firmasına ait arama kurtarma ekipleri ile beraber koordine olarak bu tatbikatımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim için gayet verimli, güzel, özverili bir çalışma oldu” dedi.

“Maden arama kurtarma ekipleriyle koordineli çalıştık”

Yaralıların ekiplerin koordineli özverili çalışmasıyla sahra hastanesine nakillerinin sağlandığını belirten Gümüşhane UMKE Sorumlusu Neşe Öztürk, “Bu aslında tatbikattan ziyade bir eğitim tatbikatıydı. 20 tane yaralıyla çalıştık. Maden ocağının biraz daha dış alanında bir alana sahra hastanesi kurduk. 4 tane sarı hasta, 2 tane kırmızı hasta, geriye kalan 14 tane hasta da yeşil olacak şekilde sahra hastanesine naklini sağladık. Bizim şehrimiz madenleriyle bilinen bir şehir. Biz de bu nedenle konu olarak maden göçüğü, maden patlamasını tercih etmek istedik. Alan içerisine girme yetkisi olan tek birim maden arama kurtarma birimi. Onlar kendi çıkardıkları hastaları maden ocağının ağzından UMKE ekiplerine teslim ettiler. Hep beraber koordineli bir şekilde çalışıp Sahra Hastanesine nakillerini sağladık” diye konuştu.

Maden Mühendisi Şerafettin Küçüköner ise “Tabii böyle olayların yaşanmaması en büyük arzumuzdur. Yaptığımız tatbikatla olay anındaki aksiyon, heyecan, tansiyon gibi şeylerin tespit edilmesi; olayla alakalı gerçek olmamasına rağmen bu olayın atmosferine dâhil olunup neler olabileceği hakkındaki düşüncelerin tecrübe edilmesi güzel” ifadelerini kullandı.

“Yaşanmasını istemediğimiz olayları tecrübe ettik”

İleride maden sahalarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bu tür eğitimlerin sürmesi gerekliliğini vurgulayan İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Emre Ertürk, “Yaşanmasını istemediğimiz olayları burada tecrübe etmeye çalıştık. Arama kurtarma ekibimizle beraber UMKE koordinasyonunda ileride oluşabilecek istemediğimiz kazaların önüne geçmek için bizim için de ufak bir senaryo oldu. Gelişimi ve geliştirmeye açık bir şey olarak devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin