Ankara’dan Samsun’a uyuşturucu getirirken yakalanan memurun daha önce aynı suçtan hapis cezasına çarptırılıp açığa alındığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Ankara’da TÜİK’te daha önce memur olarak çalışan F.K. (41), Ankara’dan yolcu otobüsüyle Samsun’a geldi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından üzerinde ve çantasında arama yapılan F.K., 29,95 gram bonzai ile yakalandı. Polisteki sorgusu tamamlanan F.K.’nın uyuşturucuyu kimseye satmadığını ve içmek için satın aldığını söylediği öğrenildi.
Samsun Adliyesine sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. F.K.’nin memur olarak çalışırken yine uyuşturucu ile yakalandığı ve bu suçtan yargılandığı mahkemece hapis cezasına çarptırıldığı, 2022 yılından bu yana açıkta olduğu ortaya çıktı.


Samsun’da uyuşturucuyla yakalanan memurun daha önce aynı suçtan açığa alındığı ortaya çıktı
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvuru sonuçları açıklandı: 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor
Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçlarının açıklanmasıyla desteklenecek projeler belli oldu. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçları açıklandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) sorumluluğundaki üç ilde desteklenecek yatırımların hayata geçirilmesiyle bölgede yaklaşık 540 kişilik ilave istihdam oluşturulması bekleniyor. Program kapsamında bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi toplamda 12 farklı yatırım konusunda yapılacak yatırımlarla, bölgenin üretim kapasitesinin artırılması, katma değerli üretimin teşvik edilmesi ve yerel kalkınmaya ivme kazandırılması hedefliyor.
Program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin il bazındaki dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
Kastamonu’da “Çapraz Lamine Ahşap Panel Üretimi Tesisi” ve ve Kenevir İşleme Tesisi” (Kenevir Elyafı ve benzeri), Çankırı’da “Bentonitten Katma Değerli Alternatif Ürünlerin İmalatı” ve “Tuz Hammaddesinden Katma Değerli Kimyasal Ürünlerin Üretilmesi”, Sinop’ta ise “Kapalı Devre Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ve “Masif Ahşap Ürünleri ve Masif Mobilya Üretim Tesisi”.
Hedef, yatırımlarla, üretim ve istihdamı büyütmek
KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde program kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla, bölgenin üretim ve istihdam kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini ifade edeek, “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi 12 farklı yatırım konusunda toplamda 11 proje ile 6 milyar TL yatırım bekliyoruz. Yatırımların hayata geçmesiyle böylemizde 540 kişilik ilave istihdam oluşturulacak. Yerel kalkınma ivmemizi destekleyecek, yatırım, üretim ve istihdam kapasitemizi artıracak yatırımları bölgemize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

