Samsun’da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu uygulamasında 36 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve ilçelerde haksız kazanç sağlamak amacıyla, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıslara yönelik olarak çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda 10 bin 613 adet sentetik ecza, 120 gram metamfetamin, 10,67 gram esrar, 22,85 gram sentetik kannabinoid, 5 adet uyuşturucu kullanım aparatı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 33 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, 2 yıl 8 ay, 2 yıl 6 ay ile 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı.


Samsun’da uyuşturucu uygulaması: 36 kişi yakalandı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

