Samsun’da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu uygulamasında 19 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinin farklı mahallelerinde şüpheli 17 şahsın üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 646 adet sentetik ecza, 7,80 gram metamfetamin, 7,42 gram sentetik kannabinoid, 5,33 gram esrar, 4 adet uyuşturucu kullanım aparatı, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 66 adet tabanca fişeği ve 3 adet tüfek kartuşu ele geçirildi. Olayla ilgili 17 kişi yakalandı.
Ayrıca, uyuşturucu madde kullanmak suçundan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile kasten yaralama suçundan 1 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi gözaltına alındı.


Samsun’da uyuşturucu uygulaması: 19 kişi yakalandı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

