Samsun’da uyuşturucu ticaretinden tutuklanan kadın, yargılandığı mahkemece 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun’da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak hakkında dava açılan N.D. adlı kadının yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında N.D. 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezasına çarptırılarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.


Samsun’da uyuşturucu ticaretinden yargılanan kadına 12,5 yıl hapis
Rize Ziraat Odası’ndan çay üreticilerine “Hasada Ara Verelim” çağrısı
Rize’de yaş çay sezonunun başlamasıyla birlikte çay alım yerleri ve fabrikalarda yoğunluk başlayınca Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan bir çağrı yaparak “Çayı en iyi saklama koşulu dalında saklamaktır. Lütfen üretime ara verelim” dedi.
2026 yılı yaş sezonun açılmasıyla üreticiler çay bahçelerine girerek hasat işlemini gerçekleştirmeye başladı. Son yıllarda yaygınlaşan motorlu çay toplama makineleriyle birlikte hasadın hız kazanması ve üreticilerin de çayını bir anda bitirmek istemesi nedeniyle yoğunluk arttı. Hal böyle olunca da hem ÇAYKUR hem de özel sektör çay fabrikalarında izdiham meydana geldi.
Yoğunluğun azalması için üreticileri hasada ara vermeye davet eden Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan “Şu an yaşadığımız yoğunluk sürecini yalnızca tek bir şekilde atlatabiliriz. Çayı en iyi saklama koşulu dalında saklamaktır. Rizeli hemşehrilerim, değerli çiftçilerimiz lütfen üretime ara verelim. Azami şekilde ÇAYKUR kotaları kadar hasat yapalım ve bu süreci hep birlikte düzlüğe çıkaralım. Eğer biz kotalarımız kadar hasat yapmaz, işleme kapasitesinin üzerinde üretime devam edersek taban fiyatın altında alımlar gerçekleşecektir. Bölgenin alın teri ve emeği hiçe gitmektedir. Bu süreci üreticilerimiz 1-2 gün hasada ara vererek dengeleyebilir” dedi.

