Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ağustos, 2023 04:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da TYP ile 1047 kişi işe alınacak

Samsun’da Toplum Faydasına Programlar (TYP) ile 1047 kişi işe alınacak.
Samsun Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürlüğü tarafından işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek, bu şahıslara süreksiz gelir takviyesi sağlamak ve kamu hizmetlerini desteklemek emeliyle 2023 Eylül-2024 Haziran ayları ortasında en fazla 9 ay çalıştırılmak üzere 1047 kişilik süreksiz müddetli personel alımı yapılacak. Vilayet Müdürlüğünden yapılan açıklamada süreksiz olarak istihdam edileceklerin 942’sinin Ulusal Eğitim Müdürlüğüne(MEM) bağlı okullarda, 105’inin ise Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğüne(GSB) bağlı kurumlarda çalışacağı belirtildi.
Yapılan açıklamada başvuracak şahısların; 18 yaşını tamamlamış olmaları, programa müracaat tarihi prestijiyle işsiz olmaları (SGK’lı, BAĞKUR’lu, emekli olmaması), Adres Kayıt Sistemine (AKS) nazaran tıpkı adreste ikamet eden bireylerden yalnız birinin programdan faydalanabileceği, 27 Eylül 2017 tarihinden sonra TYP’den toplamda 9 ay yararlanan şahısların müracaat yapamayacağı, hane geliri taban fiyatın 1,5 katı olan 17 bin 103 lirayı aşan bireylerin yeniden müracaat yapamayacağı tabir edildi.
Açıklamada ayrıyeten, “Başvuru kaidelerini sağlayan şahıslar İŞKUR Vilayet Müdürlüğü, İŞKUR Hizmet Merkezleri, ALO 170 ve iskur.gov.tr den; 25-29 Ağustos tarihleri ortasında MEB için; 26-30 Ağustos tarihleri ortasında GSB için müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Her iki müracaat için kuralar 1 Eylül tarihi itibariyle ‘noter yöntemi’ ile çekilmesi planlanmaktadır. Sonuçlar ilgili kurumlarca açıklanacaktır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin