Reklam
Reklam
samsunda tum okullarda egitime kar engeli bE5s75B2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da tüm okullarda eğitime kar engeli

Samsun Valisi Orhan Tavlı, tesirini sürdüren ağır kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vilayet genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün orta verildiğini duyurdu.

Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün ikazlarına nazaran, vilayette tesirini sürdürecek olan kuvvetli kar yağışı nedeniyle, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar üzere aksiliklerin yaşanabileceğinin olası olduğunu belirtti. Vali Tavlı, “Tedbir maksatlı olarak ilimiz genelindeki Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, müftülüğe bağlı gereksinim odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretime 24 Şubat 2025 Pazartesi günü 1 gün orta verilmiştir” dedi.

Vali Orhan Tavlı ayrıyeten, kamu kurumlarında vazifeli gebeler, engelliler, çocuğu kreş ya da anaokuluna devam eden annelerin de 1 gün idari müsaadeli sayılacaklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
manset 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK

Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK

Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.

Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK

Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026  Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin