Samsun’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Kaza, Samsun’un Tekkeköy ilçesi Gelemen mevkii Samsun-Ordu Karayolu’nun 24. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Hamza A. yönetimindeki 07 ERK 07 plakalı araba ile Nurcan Ş. idaresindeki 55 AFE 769 plakalı araba kavşakta çarpıştı. Kazada yaralanan araç şoförü Nurcan Ş. ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Samsun’da trafik kazası: 1 yaralı
Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.
Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.
Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.
Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.
Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.
Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

