Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 478 bin 372 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Temmuz ayı motorlu kara taşıt istatistiklerini açıkladı. Temmuz ayında Türkiye genelinde 276 bin 615 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 30 milyon 261 bin 176 oldu.
Samsun’da da taşıt sayısı geçen aya göre 4 bin 443 arttı. Samsun’da trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 478 bin 372 oldu. Bunun 231 bin 541’i otomobil, 12 bin 371’i minibüs, bin 631’i otobüs, 84 bin 150’si kamyonet, 11 bin 767’si kamyon, 73 bin 187’si motosiklet, 989’u özel amaçlı araç, 62 bin 736’sı ise traktörden oluştu.
Samsun’da Temmuz ayında 15 bin 7 aracın da devri yapıldı.


Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 478 bini geçti
KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA
Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.
1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.
BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ
Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

