Samsun’da polis tarafından şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada 15 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca parçaları ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri polis uygulama noktasına girmemek için güzergahını değiştiren şüpheli bir aracı fark ederek takibe aldı. Takip sonucunda durdurulan araçta yapılan aramada, 15 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet tabanca namlusu, 4 adet tabanca sürgüsü, 1 adet toplu tabanca gövdesi, 1 adet namlu açmada kullanılan matkap ucu, 1 adet yiv set açma aparatı, 2 adet icra mili, 2 adet icra yayı, 1 adet sürgü tutucu ve 55 adet çeşitli tabanca parçası ele geçirdi. Olayla ilgi H.K. (52) ve Y.K. (62) gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar hakkında “silah ticareti yapmak” suçundan yasal işlem başlatıldı.


Samsun’da şüpheli araçta 15 tabanca ele geçirildi
Karabük dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Siber yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık ağına yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı.
Soruşturma, bir vatandaşın Telegram üzerinden gönderilen sahte ilan bağlantılarıyla kandırılarak yüksek kazanç vaadiyle farklı banka hesaplarına toplam 330 bin 504 lira göndermesi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin izine ulaşıldı.
KARABÜK DE OPERASYON KAPSAMINDA YER ALDI
Jandarma ekiplerinin çalışmaları ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucu, şüphelilere ait hesaplarda 61 bin işlemde toplam 162 milyon liralık para hareketi tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Iğdır merkezli yürütülen operasyonda Karabük başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Bursa, Adana, Mardin, Ağrı, Antalya, Ordu, İstanbul ve Mersin’de belirlenen 18 adrese baskın yapıldı.
ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, 16 SIM kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve 4 flaş bellek ele geçirildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin gözaltı süresi uzatılırken, firari durumda bulunan 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Yetkililer, suçtan elde edildiği değerlendirilen hesaplara bloke konulduğunu ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü açıkladı. Karabük’ün de dahil olduğu operasyon, son dönemdeki en kapsamlı siber dolandırıcılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.

