blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da sis denizi: Karadeniz görünmez oldu

Samsun’da tesirli olan ağır sis, Karadeniz kıyılarını yorgan üzere örttü. Kent merkezindeki kıyı bandında tesirli olan tabiat olayı, hem etkileyici görünümlere sahne oldu hem de görüş arasını düşürdü.
Sahil boyunca yürüyüş yapan vatandaşlar, denizin kaybolduğu, gökyüzüyle birleştiği imajlara tanıklık etti. Sis, Karadeniz’in ufuk çizgisini neredeyse büsbütün görünmez hale getirirken, gri ve puslu tonların hâkim olduğu tabiat görüntüleri, bilhassa fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekti.

Havadan görüntülendi
Sıra dışı sis görünümü, dron ile görüntülendi. Kenti yongan üzere örten sis, kartpostallık görünümler sundu. Karadeniz kıyılarını görünmez hale getiren ve toz bulutu üzere görünen sis, vatandaşları şaşırttı.

"İlk kere bu türlü bir sis gördük"
Vatandaşlar, kıyıda yürürken oluşan sessiz ve gizemli atmosferin etkileyici olduğunu belirtirken, kimileri bu eşsiz anları cep telefonlarıyla kaydetti. Birinci kez bu türlü bir sis gördüklerini tabir eden vatandaşlar, görünümün tadını çıkardıklarını söylediler.

Hava tahmini
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere nazaran Samsun’da 5 günlük hava kestirimi şöyle:
7 Mayıs Çarşamba gök gürültülü sağanak yağışlı 23 derece, 8 Mayıs Perşembe sağanak yağışlı 22 derece, 9 Mayıs Cuma modüllü bulutlu 22 derece, 10 Mayıs Cumartesi çok bulutlu 21 derece, 11 Mayıs Pazar gök gürültülü sağanak yağışlı 17 derece.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 10:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de Uygulamalı Sürüş Eğitim Parkuru Açıldı

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) hizmete açılan yeni sürüş eğitim parkuru, öğrencilerin zorlu yol koşullarında güvenli sürüş becerilerini uygulamalı olarak geliştirmelerine imkan tanıyor.

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü tarafından hazırlanan sürüş eğitim parkuru, düzenlenen törenle hizmete açıldı.Törende parkurun resmîaçılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılış törenine üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ile Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü 153. Şube Şefliği yetkilileri katıldı. Katılımcılar, uygulamalı sürüş eğitiminin gerçekleştirildiği parkuru yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı.

Törende konuşan yetkililer, parkurun özellikle otobüs kaptanlığı programı öğrencileri için önemli bir eğitim imkânı sunduğunu belirterek, öğrencilerin kaygan zemin gibi zorlu koşullarda güvenli sürüş tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Parkurda, araçların Elektronik Stabilite Programı (ESP) ve Anti Patinaj Sistemi (ASR) gibi güvenlik sistemlerinin nasıl çalıştığı ve acil durumlarda sürücüye nasıl destek sağladığına dair simülasyonlar gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında sabunlu su simülasyonu kullanılarak kaygan zemin etkisi oluşturuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin