Samsun’da silah operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da silah operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

Samsun’un 5 ilçesinde polis tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen ve 41 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaçak silah operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 2’si savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 2 kişi ise mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü ekipleri, kaçak silah ticaretine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda suçlulara nefes aldırmadı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah İlkadım, Canik, Asarcık, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda B.U., M.A., A.D. ve Y.K.’yi gözaltına aldı. KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan B.U., M.A., A.D. ve Y.K. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren A.D. ve Y.K. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.U. ve M.A. ise tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Ele geçen silah ve malzemeler

Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 41 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek, 14 adet namlu, 8 adet tabanca sürgüsü, 2 adet tabanca gövdesi, 55 adet şarjör, 3 bin 589 adet tabanca fişeği, 209 adet kartuş, çok sayıda tabanca parçası ile mengene, kumpas, matkap, pürmüz ve taşlama aletleri ele geçirilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fwfw
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
30 Mart, 2026 11:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da köylerin 2026 yılı yatırım planları görüşüldü

Safranbolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2026 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı, Kaymakam Hayrettin Baskın başkanlığında gerçekleştirildi. Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, ilçe protokolü ve köy muhtarları yoğun katılım sağladı.

Toplantıya; Kaymakam Refiki Ahmet Dursun Tulga, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Erbozkurt, Ertuğrul Saraçoğlu ve Mehmet Oğuz, Köylere Hizmet Götürme Birliği İlçe Müdürü R. Gökhan Kara, İlçe Özel İdare Müdürü Talha Durum ile ilçe genelindeki köy muhtarları ve birlik üyeleri katıldı.

Başkanlık divanını oluşturan Kaymakam Baskın’ın yönettiği toplantıda, köylerin öncelikli ihtiyaçları masaya yatırıldı. 2026 yılına yönelik yatırım ve hizmet planlarının detaylı şekilde değerlendirildiği toplantıda, altyapı ve üstyapı çalışmaları, birliğin mali bütçe durumu ve geçen dönemde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kapsamlı istişarelerde bulunuldu.

Katılımcılar, söz alarak köylerine ilişkin taleplerini ve çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantıda, özellikle kırsal mahallelerdeki içme suyu, yol bakımı ve tarımsal hizmetlerin iyileştirilmesi konularının ön planda olduğu gözlendi.

Kaymakam Hayrettin Baskın, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, köylere hizmet götürme birliği aracılığıyla yürütülen çalışmaların ilçenin kırsal kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 2026 yılında da köylerin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarının karşılanması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin