Samsun’da mevsim normallerinin 12 derece üzerine çıkan sıcaklık ve yüksek nem, vatandaşları gölgelik alanlarda serinlemeye yöneltti. Kimi vatandaşlar ağaç gölgelerinde uyumayı tercih ederken, kimileri da park ve bahçelerde vakit geçirdi. Sıcaktan bunalanlar sık sık yüz ve başlarını çeşmenin altında yıkadılar.
Kentte öğlen saatlerinde sıcaklık 31 dereceye kadar yükselirken, nem oranı kent merkezinde yüzde 80’in üzerine çıktı. Kimi ilçelerde ise sıcaklık 36 dereceyi geçti. Hissedilen sıcak havaya nemin de eklenmesiyle sıcaklık, ölçülen pahaların çok daha üzerine çıktı. Bunaltıcı havadan etkilenen Samsunlular bilhassa kıyı bandı ve yeşil alanlardaki gölgelikleri doldurdu. Ağaç altları ve gölgelik banklar güneşten kaçanların uğrak adresi olurken, serinlemek için gölgede bekleyen vatandaşlar, "Samsun’da son günlerde hava çok sıcak. Sıcaklara çok nem de eklenince öğlen saatlerinde dolaşmak güç oluyor. O nedenle serinlemek için denize gidemediğimizde ya meskenden çıkmıyoruz ya da gölgelik alanlarda dinleniyoruz" tabirlerini kullandılar.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava iddia raporlarına nazaran, Samsun’da sıcak havanın hafta boyunca tesirini sürdürmesi bekleniyor. Yeni haftayla birlikte sıcaklıkların daha da artacağı kestirim edilirken, vatandaşlar bilhassa öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri konusunda uyarıldı.