Reklam
Reklam

Samsun’da sıcak sonbahar

samsunda sicak sonbahar kpUiT3DB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Eylül ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyretti. Ekim ayı da ilk hafta itibariyle normalin 4,6 derece üstünde seyretmeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Samsun’da uzun yıllar Eylül ayı ortalama sıcaklığı 20,3 derece olarak belirtiliyor. Samsun’da bu yıl 30 günlük Eylül ayındaki sıcaklık ortalaması ise 28,3 olarak dikkat çekti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak Eylül ayını kurak geçiren Samsun’da sıcaklıklar da mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyretti. Eylül ayında tüm zamanların en yüksek sıcaklığı 18 Eylül 2022’de 38,7 derece sıcaklık ile kırılırken, bu sene sıcaklık en fazla 32 dereceyi gördü.

Ekim ayı sıcaklıkları da Samsun’da uzun yıllar sıcaklık ortalamasının üstünde seyrediyor. MGM tarafından Samsun’da Ekim ayı sıcaklık ortalaması 16,5 derece olarak belirtilirken, bu yılın Ekim ayının ilk 7 gününde Samsun’daki sıcaklık ortalaması da 21,1 derece olarak dikkat çekti. Şu anda ortalamanın 4,6 derece üstünde seyreden sıcaklıkların rekoru ise 9 Ekim 2003’te 38,4 derece ile kırılmıştı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun’da hava sıcaklıklarının 1 hafta daha mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmininde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin