Samsun’da sıcak sonbahar - Karabük Haber Postası
samsunda sicak sonbahar kpUiT3DB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da sıcak sonbahar

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Eylül ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyretti. Ekim ayı da ilk hafta itibariyle normalin 4,6 derece üstünde seyretmeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Samsun’da uzun yıllar Eylül ayı ortalama sıcaklığı 20,3 derece olarak belirtiliyor. Samsun’da bu yıl 30 günlük Eylül ayındaki sıcaklık ortalaması ise 28,3 olarak dikkat çekti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak Eylül ayını kurak geçiren Samsun’da sıcaklıklar da mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyretti. Eylül ayında tüm zamanların en yüksek sıcaklığı 18 Eylül 2022’de 38,7 derece sıcaklık ile kırılırken, bu sene sıcaklık en fazla 32 dereceyi gördü.

Ekim ayı sıcaklıkları da Samsun’da uzun yıllar sıcaklık ortalamasının üstünde seyrediyor. MGM tarafından Samsun’da Ekim ayı sıcaklık ortalaması 16,5 derece olarak belirtilirken, bu yılın Ekim ayının ilk 7 gününde Samsun’daki sıcaklık ortalaması da 21,1 derece olarak dikkat çekti. Şu anda ortalamanın 4,6 derece üstünde seyreden sıcaklıkların rekoru ise 9 Ekim 2003’te 38,4 derece ile kırılmıştı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun’da hava sıcaklıklarının 1 hafta daha mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmininde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzon 1 amator kume play off maci sonrasi tribunde kavga yPrLu1zt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off maçı sonrası tribünde kavga

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Araklı 1961 ile Faroz Yalıspor maçı sonrası tribünde yaşanan kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Araklı 1961 ile Faroz Yalıspor, Ahmet Suat Özyazıcı Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Maçta ilk golü Araklı 1961 buldu. Ancak Faroz Yalıspor beraberliği yakalamayı başardı. İlerleyen dakikalarda Faroz Yalıspor’un kazandığı penaltı vuruşundan yararlanamaması maçın sonucunu belirledi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla birlikte grupta puan durumu değişti. Aynı saatte oynanan maçta Beşikdüzü’nü 1-0 yenen Sürmenespor, 19 puana ulaştı ve averajla liderliğe oturdu. Aynı puana sahip olan Araklı 1961 ikinci sırada yer alırken, 18 puanlı Faroz Yalıspor ise üçüncü basamakta bulunuyor.

Öte yandan büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma sonrası Faroz Yalısporlu taraftarların bulunduğu tribünde kavga çıkarken, kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin