SAMSUN (İHA) – Samsun kent merkezinde tesirli olan sağanak sele dönüştü. Sel nedeniyle ana yollar ve caddelerde yarıklar oluştu. Yarıklara düşen araçlar, vatandaşlar tarafından kurtarılmaya çalışıldı.
Selin ekili olduğu Samsun’da gece saatlerinden itibaren İlkadım ilçesinde metrekareye 150 kiloya yakın yağış düştü. Yüksek kesitlerden gelen sel suları vilayet merkezinde cadde ve sokakların suyla kaplanmasına neden oldu. Giriş katları ve iş yerleri sular altında kalırken, birtakım cadde ve sokaklarda ise dev yarıklar meydana geldi.
İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi Dr. Kamil Caddesi’ndeki yol da sel sularına dayanamayarak yarıldı. Yarık içerisinde 10 otomobil mahsur kalırken, kentin birçok yerinde tıpkı durum kelam konusu olduğundan cazibeli ve takımlar yetersiz kaldı. Vatandaşlar yarılan yolun içerisinde kalan araçlarını kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştılar.
Selin geceden itibaren tesirli olduğunu tabir eden mağdur vatandaşlar, “Sabah saatlerinde yol çöktü. Bizim de aracımız yolda kaldı. Sağ olsunlar vatandaşların yardımıyla otomobilimizi kurtardık. Kimi arkadaşlarımızın otomobilleri ise yarılan yolda kaldı. Herkese geçmiş olsun” tabirlerini kullandılar.
Sel ve su birikintileri Samsun merkezde birçok yerde hayatı olumsuz etkiledi.


Samsun’da sel afeti: Cadde yarıldı, araçlar yolun içinde mahsur kaldı
Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı
Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

