Reklam
Reklam

Samsun’da sanayi dönüşümünde son dönemeç

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Toybelen Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 74’ü tamamlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir; “2024 yılının ortalarında esnafımız buraya taşınmış olacak” dedi.

Önemli yatırımlara imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını da Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde sürdürüyor. Türkiye’nin deniz görünümlü birinci sanayi sitesi olan Toybelen Sanayi Sitesi inşaatı süratle yükselmeye devam ediyor. 700 dönüm büyüklüğündeki Toybelen Sanayi Sitesi, bin 526’sı sanayi, 82’si ticari tip olmak üzere toplamda bin 608 iş yerinden oluşuyor. Yüzde 74’ü tamamlanan ve tasarımı, fonksiyonelliği ve alt yapısı ile ülkenin en çağdaş sanayi sitesi olacak projenin 2024 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi esnafı Toybelen’e taşınacak.

Gülsan hayat alanına dönüşecek

Gülsan Sanayi Sitesi’ni Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümüyle boşaltacak belediye, kentin çehresini ve vizyonunu değiştirecek doğal ömür alanı projesinin startını verecek. 650 dönüm büyüklüğündeki Gülsan Sanayi Sitesi, Millet Bahçesi ve Doğupark ile bütünleşerek doğal ömür alanına dönüştürülecek. Hayat alanında, 252 dönümlük botanik bahçesi, mescidi, kültür, toplumsal, eğitim ve çocuk oyun alanlarının yer alacak.

“2024 yılında esnafımızı buraya taşıyacağız”

Toybelen Sanayi Sitesi’ndeki inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiği bilgisini veren Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Projenin yüzde 74’ü tamamlanmış durumda. Proje takvimi kusursuz formda işliyor. Kentimize altyapısı ve dizaynıyla çağdaş bir sanayi sitesi kazandırıyoruz. Türkiye’nin deniz görüntülü birinci sanayi sitesi. Esnafımızı 2024 yılında buraya taşınacağız. Taşınma süreci biter bitmez de Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki dönüşümün startını vereceğiz. Sanayi dönüşümüyle halkımızın ömür kalitesini artıracak ve kentimize vizyon katacak mükemmel bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

“7/24 sahadayız”

Hizmet için 7/24 alanda olduklarının altını çizen Lider Demir ayrıyeten, “İnsanlarımızı seviyoruz. Bu nedenle her alanda içtenlikle, uğraşla ve özveriyle çalışıyoruz. Tüm takımımızla birlikte 7/24 alandayız. Samsun’u geleceğe emin adımlarla taşıma noktasında büyük bir efor içerisindeyiz. Gülsan’ın taşınması demek, sanayi bölümünün daha kaliteli ve tertipli halde kümeleşmesi, sanayi esnaflarımızın gelecek tasası yaşamadan uzun yıllar faaliyet göstermesi, çağdaş ve çağdaş kentleşmenin hızlanması, halkımızın memnun ve huzurlu olması demektir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

corumda kamyon ile traktor carpisti 1 olu 2 yarali GsvwTmPy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin