Reklam
Reklam
samsunda oka destegiyle kadin yatirimci yetistirme basladi cRfI8e2C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da OKA desteğiyle kadın yatırımcı yetiştirme başladı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı desteği ile “Kadın Yatırımcı Yetiştirme Programı” başladı. Proje ile teknoloji yatırımları konusunda farkındalık oluşturulması ve Samsun’da bu alanda başarılı kadın yatırımcılar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Samsun İş Kadınları Derneği’nin (SAMİKAD) başvuru sahibi olduğu “Kadın Yatırımcı Yetiştirme Eğitimi ve Danışmanlığı Projesi” 4 farklı bölümden oluşan eğitim ve danışmanlık desteğinden oluşuyor. Proje kapsamında ilk olarak İnovest Kurucusu ve Genel Müdürü/ERBAN Ostim INP Melek Yatırım Ağı Üyesi/Lisanslı Melek Yatırımcı/Nitelikli Yatırımcı/GSYF Yatırımcısı/ANGİKAD Genel Sekreteri Unvanlarına sahip Dr. Ayşe Kuyrukçu tarafından “Yatırım Ekosistemi ve Dinamikleri” konularında eğitim verildi. Ardından Smart Hub kurucusu/Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Özkoç tarafından Risk Getiri Analizi eğitimi yapıldı. Programın 3. eğitiminde ise Av. Tuğçe Taşçı tarafından “Teknoloji Yatırımlarında Vergisel Avantajlar” konusunda eğitim düzenlendi.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle programdaki konuşmasında katılımcıları selamlayarak, OKA’nın bölgedeki rolüne ve çalışmalarına yönelik bilgi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından “Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği”nin 2024 yılı için kalkınma ajanslarının çalışma teması olarak belirlendiğini ve OKA’nın bu doğrultuda özellikle kadın girişimcilerin kapasitelerini ve iş yapma becerilerini artırmaya, bölgede kadın girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için ekosistemi oluşturan aktörler ile iş birliği yapmaya, kadın istihdamını artırmaya ve kadın girişimciliğini özendirmeye yönelik faaliyetlere ve projelere destek vermeyi hedeflediğini ifade etti. Samsun’da faaliyet gösteren kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlenen bu programın eğitimin devamında “Teknoloji Yatırımlarında Değerleme” eğitimi de düzenlenecek olup ek olarak SAMİKAD üyesi kadın girişimcilerin istifade edeceği bir yatırım değerlendirme aracı geliştirilecek. Söz konusu araç ile birlikte girişimlere yeni bir yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve birçok girişim arasından başarı potansiyeli en yüksek olanların seçilmesi daha pratik bir hale getirilecek, ayrıca yatırımcı adayı kadınlara değerlendirme aracının kullanımı konusunda birebir danışmanlık sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
coruh vadisi uzerindeki barajlar doldu fK8Rjpfb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Çoruh Vadisi üzerindeki barajlar doldu

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Borçka Barajı’nda yaptığı açıklamada, Çoruh Vadisi üzerindeki barajlarda doluluk oranlarının istenilen seviyelerin üzerine çıktığını belirterek, kontrollü su yönetimi sayesinde herhangi bir risk bulunmadığını söyledi.

Türkiye’nin hidroelektrik enerji üretiminde önemli bir yere sahip olan Artvin’de, son dönemde etkili olan yağışların ardından barajlardaki su seviyeleri yükseldi. Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Borçka Barajı’nda incelemelerde bulunarak barajların doluluk oranları ve enerji üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Artvin’in “barajlar kenti” olduğunu vurgulayan Ergün, Çoruh Nehri üzerinde kurulu Yusufeli, Artvin, Deriner, Borçka ve Muratlı barajlarının bugüne kadar yaklaşık 60 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ülke ekonomisine 161 milyar lirayı aşan katkı sağladığını belirtti.

Vali Turan Ergün, “Türkiye’nin en yüksek iki barajı olan Yusufeli ve Deriner Barajları da ilimizde bulunuyor. Bu barajlarımız bugüne kadar yaklaşık 60 milyar kilovatsaat elektrik üretirken, ülke ekonomisine 161 milyar lirayı aşan katkı sundu. Bu yıl kış aylarında kar yağışı geçen yıla göre daha düşük seviyede gerçekleşti ancak bahar yağışlarının yoğun olmasıyla birlikte barajlarımızdaki doluluk oranları istediğimiz seviyelerin üzerine çıktı. Yusufeli Barajı’nda aktif doluluk oranı yüzde 96 seviyesinde. Artvin Barajı yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda. Deriner Barajı’nda yüzde 75, Borçka Barajı’nda yüzde 88 ve Muratlı Barajı’nda ise yüzde 90’a yaklaşan bir doluluk söz konusu. Deriner Barajı’nda doluluk oranı yüzde 75 olduğu için dolu savaklar kapalı. Diğer barajlarımızda ise dolu savaklar açık durumda. Bunun nedeni, önümüzdeki süreçte yaşanabilecek yağışlar da dikkate alınarak uygulanan su yönetimi planıdır” dedi.

“Su tahliyesi kontrollü şekilde yapılıyor”

“Çoruh Vadisi üzerindeki barajlarımız aynı nehir üzerinde sıralandığı için bir barajdan çıkan su diğer barajın girdisi olarak kullanılabiliyor” diyen Ergün “Böylece bir damla su Artvin’de beş kez elektrik üretiminde değerlendiriliyor. Bu sistem hem enerji verimliliğini artırıyor hem de su yönetiminde önemli avantaj sağlıyor. Şu anda Yusufeli ve Artvin barajlarımız tamamen dolsa bile Deriner Barajı’nın mevcut kapasitesi sayesinde bu suyu aşağıya göndermeden tutabilecek durumdayız. Bu nedenle herhangi bir risk ya da sıkıntı söz konusu değil. Dolu savaklardan yapılan su tahliyeleri tamamen kontrollü şekilde gerçekleştiriliyor. Bu tahliyelerin yerleşim yerleri açısından hiçbir riski bulunmuyor. Süreç, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve EÜAŞ tarafından planlı şekilde yürütülüyor. Artvin olarak bereketli bir bahar dönemi geçiriyoruz. Yağışların bu şekilde devam etmesi, ilimizde hidroelektrik enerji üretiminin de daha yüksek seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin