SAMSUN (İHA) – Samsun’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören anıta çelenk sunumu ile başladı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eti.
Öğretmenler Günü’nün önemine değinen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, “Biz öğretmenler için çok anlamlı bir gündeyiz. Aslında tüm toplumumuzun da öğretmenlere verdiği değerin de bir göstergesi bugün. Büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İlimizin ve ülkemizin her yerinde görev yapan öğretmenlere başarılar diliyorum. Görevleri başında ya da emeklilikten sonra vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, gazi öğretmenlerimize de acil şifalar diliyorum. İnsanlara, toplumumuza, bireylere ömürleri boyunca refakat eden, onlara rehberlik eden, hayatlarına dokunan, yaşamlarına anlam katan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.
Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Samsun’da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.
Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.
Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz olacak” ifadelerini kullandı.
Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

