Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da öğrenciler tasarladıkları robotlarla yarıştı

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen ROBOSAM Robot Yarışması’nda 250 öğrenci hazırladıkları robotlarla birincilik için yarıştı.
Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde, Canik Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ROBOSAM Robot Müsabakası büyük heyecana sahne oldu. Vatandaşların ağır ilgiyle katıldığı müsabakada 17 ilçeden 250 öğrenci, 5 farklı kategoride birincilik için uğraş etti. Öğrencilerin farklı teknik özelliklerle hazırladığı 126 robotun görücüye çıktığı müsabakada büyük heyecan ve rekabet yaşandı.

"Bu alanda gençlerimize dayanak verme üzere bir zorunluluğumuz var"
Yarışmanın açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "İşin müsabaka kısmı başka bir durum. Bizim için kıymetli olan gençlerimizin teknoloji ile buluşturulması ve ortaya ufukları sonucunda çıkardıkları eserlerdir. Birinci etapta 4 kategoride yarışacaklar lakin bu müsabakanın ikinci, üçüncü, beşincisinde bu sayı artacaktır. Çok daha çeşitli, robotik manadan robotlar icat edecekler. Bunun bir sonraki kademesi da insansız araçlar olacaktır. Canik Belediye olarak bizler teknolojiye vermiş olduğumuz dayanakla ve bu takviyenin karşılığını buradaki eserlerin ortaya çıkmasıyla görüyor olmak bize mutlu ediyor. Çağ, teknoloji çağıdır. Lokal yöneticiler olarak bizim asli misyonumuzun yanında bu alanda gençlerimize dayanak verme üzere bir zorunluluğumuz var" dedi.

"Yaşam uzunluğu kendilerine dayanak olacak bir beceriyi de elde etmiş oluyorlar"
Samsun Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar ise "Milli Bakanlığımızın son periyotta Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirildiği devirde temelini aslında maharet temelli eğitim sistemi oluşturuyor. Çocuklarımızın uygun niyetle başladığı çalışmaları sonlandırabilmeleri, ömür uzunluğu onlara dayanak olacak marifetleri sergilemeleri değerlidir. Bu maharetleri içerisinde onlara ortamlar, platformlar oluşturulması gerekiyor. Tam da bu noktada ilimiz genelinde ROBOSAM isimli bir müsabaka kurgulandı. Yarış ilimiz genelinde tüm öğrencilerimize açık olarak sergilendi. Öğrencilerimiz yıl uzunluğu yaptığımız çalışmaları, oluşturdukları dizaynları, kodladıkları robotları bugün burada yarıştırıyorlar. Böylelikle ömür uzunluğu kendilerine dayanak olacak bir beceriyi de elde etmiş oluyorlar" diye konuştu.
Vali Yardımcısı V./Canik Kaymakamı Gurur Aydın da "Samsun’da eğitimin yalnızca eğitim kurumları içerisinde gerçekleşmesini biz kabul etmiyoruz. Eğitimin her alana yansıması içim elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimi her alanda görmek için çeşitli gayretler gerçekleştiriliyor. Bugün de burada bunlardan bir adedine şahitlik ediyoruz" sözlerini kullandı.
Yarışmada 126 robot, 250 öğrenci, 125 danışman öğretmen mini sumo, labirent, süratli çizgi izleyen, temel çizgi izleyen, en âlâ tasarım kategorisinde yarıştı. Müsabakanın sonunda dereceye girecek öğrencilere mükafatları verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 09:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani Belediye Başkanı Akın, Şampiyon Kardeşleri Ağırladı

Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Venedik’te düzenlenen Dünya Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Nuri Kılıç ile Avrupa Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ikiz kardeşi Yusuf Kılıç’ı makamında ağırladı.

Eflani'nin Abakolu köyünden olan ve hem ulusal hem uluslararası alanda birçok önemli başarıya imza atan Kılıç kardeşlerin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Akın, "Nuri ve Yusuf Kılıç kardeşlerimiz, hem ilçemizi hem de ülkemizi gururlandırdılar. Geçmişteki şampiyonlukları ve kazandıkları madalyalarla adlarını tarihe yazdırdılar. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Akın, Kılıç ailesinin başarılarının Eflani için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.