Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da motokurye ve motosikletlerin trafiğe çıkış kısıtlaması kaldırıldı

Samsun’da ağır kar yağışı nedeniyle kısıtlama getirilen motokurye ve motosikletlerin trafiğe çıkış kısıtlaması kaldırıldı.
Samsun Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Kıymetli Samsunlular; olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet aracı ve motokuryelere uygulanan trafiğe çıkış kısıtlaması, yapılan değerlendirmeler sonucunda; 25 Şubat 2025 Salı (bugün) saat 11.00 prestijiyle sona erecektir. İlimiz genelinde ana arterler trafiğe büsbütün açık olmakla birlikte orta yollarda yer yer görülmeye devam eden buzlanma ve don riski nedeniyle şoförlerimizin dikkatli ve önlemli olmaları değer taşımaktadır" dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı Macahel’de nisanda kar yağdı

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Türkiye’nin birinci ve tek biyosfer rezerv alanı Macahel’e (Camili Havzası) nisan ayında kar yağdı. Lapa lapa yağan karı görüntüleyen vatandaş, "Yağıyor mübarek, nisan dinlemiyor" dedi.
UNESCO’nun İnsan ve Biyoküre Programı Ulusal Uyum Kurulu kararı doğrultusunda 29 Haziran 2005’te "Biyosfer Rezervi Alanı" ilan edilen Macahel, Artvin’in en çok ziyaret edilen bölgeleri ortasında yer alıyor. Her mevsim turist çeken Macahel, birebir vakitte iklimsel olarak da çok farklı bir özelliğe sahip. Dört mevsimi birebir anda yaşama imkânı sağlayan bölgede mevsim geçişleri epeyce hareketli. Kentte hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Macahel bölgesinde de kar yağışı başladı. Bölgede tesirli olan yağmur, kısa müddette yerini kara bıraktı. Macahel yolu ulaşımını sağlayan bölge halkından Osman Başkan, nisan ayında lapa lapa yağan karı görüntüledi. Lider, çektiği görüntüde şunları söyledi:
"Yağıyor mübarek, nisan dinlemiyor. Mayıs da olsa, haziran da olsa hiç fark etmez. Burası Macahel, yağar mı yağar. Yıl 12 ay, her an, her dakika, her gün yağabilir. Güneş de açabilir. Daha 5-10 gün evvel 30 dereceleri buldu sıcaklık ancak şu anda kar yağıyor. Macahel’in zenginliği, hoşluğu bu. Güya ocak ayı üzere yağıyor."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.